Cotroceni Summer School II
Cea de-a doua ediție a proiectului Cotroceni Summer School cuprinde o serie de ateliere creative de educație pentru patrimoniu desfășurate, începând cu data de 2 august, pe parcursul a 4 săptămâni. Acestea vor fi structurate în jurul celor 4 meserii de bază ale muzeului: cercetare, restaurare, ghidaj și curatoriat, pe care copiii le vor explora pe parcursul a câte o săptămână.

Atelierele au la bază metode non-formale, interactive și experiențiale de învățare prin care participanții vor dobândi informații de bază despre meseriile dintr-un muzeu, precum și abilități de comunicare, exersându-și aptitudinile artistice, gândirea critică și imaginația.

Înscrierile la ateliere se fac în limita disponibilității la momentul rezervării, grupurile fiind alcătuite din maxim 10 persoane.

Taxa pentru ateliere se achită în cursul zilei respective la casieria MNC.

Pentru orice informații ați avea nevoie vă așteptăm pe adresa de e-mail pce@muzeulcotroceni.ro
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Numele și prenumele participantei/ului *
Telefon *
E-mail *
Vârsta participantei/ului *
Vreau să particip la (pentru fiecare săptămână se pot selecta: cele două ateliere introductive din ziua de luni și marți*, cele 3 ateliere dedicate meseriilor din muzeu sau toate cele 5 ateliere dintr-o săptămână):
* cele două ateliere introductive sunt aceleași în fiecare dintre cele 4 săptămâni
Atelierul de curatoriat (săptămâna 02-06 august) - participanții vor învăța să definească un concept expozițional și să selecteze operele ce alcătuiesc o expoziție. Aceștia își vor testa aptitudinile artistice, vor învăța despre organizarea unui eveniment și își vor exersa abilitățile de comunicare în public.
Clear selection
Atelierul de cercetare (săptămâna 09-13 august) - aduce în atenția participanților modelele ce stau la baza unei cercetări istorice. Având ca subiect central Primul Război Mondial și rolul femeilor și al Reginei Maria în prima conflagrație mondială, cursanții vor avea ocazia să realizeze propria cercetare, materializată într-o inedită ediție de ziar.
Clear selection
Atelierul de ghidaj (săptămâna 16-20 august) - propune descoperirea rolului și calităților unui ghid, precum și importanța unei comunicări eficiente. Participanții vor învăța despre bariere în comunicare și depășirea lor, precum și despre adaptarea limbajului pentru o mai bună transmitere a mesajelor. Atelierul se încheie prin organizarea de către participanți a unui tur ghidat al unei încăperi din muzeu.
Clear selection
Atelierul de restaurare (săptămâna 23-27 august) – propune descoperirea de către participanți a rolului și importanței conservării și restaurării obiectelor de patrimoniu. Aceștia vor interacționa cu obiectele aflate în laboratorul de restaurare al muzeului și vor fi inițiați în procesul de restaurare prin activități interactive.
Clear selection
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy