Inför särskild brottsrubricering för sexualtortyr
Vi har den senaste tiden sett fall av sexuella övergrepp som i ordets rätta bemärkelse svårligen kan beskrivas som vare sig gruppvåldtäkt, grov våldtäkt eller grov misshandel. Det är fråga om ett långt och utdraget brott där man utsätter offret för fruktansvärda plågor genom "sexuellt" övergrepp. Vi ser det hända runtom i världen men vi ser det också i Sverige!

Det handlar till exempel om att våldsamt många män ger sig på en enda stackars kvinna och utsätter hennes känsliga organ och anal för en fruktansvärd behandling genom sexuella handlingar under en lång och utdragen tid. Det handlar om att kvinnor utsätts för våldtäkter både oralt, analt och vaginalt samtidigt där hon får andnöd och riskerar men för livet genom att hennes känsliga kroppsöppningar skadas. Det handlar om situationer där män stoppar in främmande föremål i kvinnan, vilket har sexuella implikationer, men syftet är att orsaka smärta snarare än att mannen själv vill erhålla njutning. Det handlar om att misshandla, strypa och samtidigt misshandla kroppsöppningar med penetration med penis eller främmande föremål.

Dessa gärningar har en väldigt stor effekt även på kvinnor i övrigt. Kvinnor förmås genom dessa handlingar att hålla sig hemma för att undvika att bli överfallna av gäng. Effekterna på samhället är stora!

Denna typ av brott har ett ytterligare motiv än sexuell handling. Sexualtortyr är en mer lämplig beskrivning av gärningarnas egentliga innebörd. Därför anser vi att det ska kallas för detta!

Vi tycker att lägsta straff för detta brott bör vara 20 år i fängelse och max livstid.

(https://www.metro.se/artikel/16-åring-flicka-våldtogs-av-33-män-hånades-sedan-i-sociala-medier-xr

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/tre-atalas-for-valdtakt-hon-luras-till-porten/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/article15081478.ab

http://www.nynashamnsposten.se/blaljus/brott/gruppvaldtakt-i-nynashamn-i-helgen-konstaterat-att-hon-har-allvarliga-skador#eas_redir=true

https://www.sydsvenskan.se/2017-12-16/misstankt-valdtakt-pa-hasselgatan)

OBS! Välj bara EN av rutorna 1-5. Det är dockok att kryssa i en av rutorna 1-5 (räknat uppifrån och ner) + den 6e rutan "övrigt".

Gå in och rösta för våra förslag. Detta tar vi sedan till de politiska partierna och frågar dem om de ställer sig bakom eller ej. Inför valet gör vi en sammanställning av vad de ställer sig bakom eller ej. De ska inte kunna gömma sig bakom vaga formuleringar. STÄLLER DE SIG BAKOM FULLT RIMLIGA KONKRETA KRAV ELLER INTE...!? Då vet vi vad vi ska rösta på och kan inte blunda för deras vägran att stå på kvinnors och flickors sida.

GLÖM INTE BLI MEDLEM I KVINNOFRID 2018 :) på vår hemsida www.kvinnofrid2018.se
eller swisha 0730-320149 med din mailadress, namn och telefonnummer

Skriv gärna ert namn i ruta nummer 6 ifall ni har en mailadress som inte avslöjar namn och efternamn. Detta gör insamlade svar mer trovärdiga och chansen är större att vi blir obekväma!!

Email address *
Namn och Efternamn *
Your answer
Hur ställer du dig till att införa brottet sexualtortyr och det straff som föreslås?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms