Inschrijving voor het Ezelsfeest
Gratis toegang; er wordt enkel een vrije bijdrage gevraagd tvv de werking. Drank & eten aan democratische prijzen!
Tijdstip van evenement: 20 oktober 2018
Adres van evenement: Zwartaardeweg 2 3440 Zoutleeuw
Neem contact met ons op via (+32) 479 45 23 36 of info@dendolaard.be
Voornaam + Familienaam *
Your answer
Postcode + Woonplaats *
Your answer
E-mail *
Your answer
Met hoeveel personen zal je deelnemen? *
Benoem het aantal volwassenen en het aantal kinderen apart:
Your answer
Aan welk(e) onderdeel/onderdelen van het feest zal je /zullen jullie deelnemen? *
Required
Lidmaatschap vzw Den Dolaard (gratis)
Opmerking
Your answer
Over het lidmaatschap
Tijdens het ezelfeest zal een oprichtingsvergadering worden gehouden om van Den Dolaard een 'vereniging zonder winstoogmerk' te maken. Deze vergadering geldt meteen als eerste Algemene Vergadering (AV), waarop o.a. de statuten zullen worden goedgekeurd en een bestuursraad samengesteld.
Den Dolaard zal opgericht worden als Vereniging voor Natuur Dier en Welzijn waarbij natuur en dier 'zuivere middelen' zijn, zonder 'welzijn' als doel. Deze 'onbestemde' (dolende, want doelloze) vereniging kan je zien als een sociaal experiment ('poging') in de-hiërarchisering & radicale basisdemocratie: de AV zal als discussie - en beslissingsforum uitgroeien tot hét hart van de vereniging; de Raad van Bestuur (RVB) zal principieel nooit beslissingen nemen (is een macht-zonder-macht), maar bereidt de AV's voor, voert (samen met een kernteam) uit en volgt op wat door de leden van de AV in gezamelijkheid wordt beslist.
Er zijn 2 ingangen om mee te doen aan dit experiment. Minimum leeftijd is telkens 10 jaar.
Eerste ingang: als 'passief' lid d.w.z je hebt sympathie voor de zaak, maar blijft liever in de buitenste kring. Je ontvangt af en toe nieuws over Den Dolaard en wordt ook uitgenodigd voor een AV, maar hebt daar dan geen formeel stemrecht. Als je je aangesproken voelt om op 1 of andere manier je schouders mee onder de verdere uitbouw van deze atypische vrijwilligersvereniging te zetten, dan zien wij je graag toetreden als actief lid. Je bent dan bereid om in overleg met RVB/het kernteam een vrijwillig en zelfgekozen engagement op je te nemen voor de vzw en/of in de vzw zelf. Hoe klein/groot dat engagement is, heb je zelf in handen.
Den Dolaard is actief op heel wat terreinen. Om dit visueel te maken, werd een mindmap ontwikkeld, die de huidige domeinen in kaart brengt. Deze map kan je inspireren om uit te maken wat jij (en/of jouw organisatie) zou kunnen betekenen in het verhaal van Den Dolaard.
Wie zich opgeeft als actief lid, ontvangt vóór 20/10 deze mindmap, alsook het ontwerp van statuten. Zo kan je je alvast wat voorbereiden voor de oprichtingsvergadering. Iedereen die deelneemt aan de oprichting, zal in de oprichtingsacte worden vernoemd. De 12 ezels van Den Dolaard zullen ook (actief) lid worden van de AV... Dieren worden tot op heden uitgesloten van onze politieke gemeenschap. In de komende gemeenschap van Den Dolaard echter niet ...
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms