MOP radionica: Vedran Starčević – Uradi sam uz pomoć 3D printera
Lokacija: Varaždin, Studentski centar - dvorana u starom djelu doma

Trajanje radionice: 2 sata
Termin: 18.05., Petak, 13.00 — 15.00

Ciljani polaznici: studenti
Potrebna oprema: računalo i instaliran program za izradu 3D modela (https://www.rhino3d.com/download)
Mentor: Vedran Starčević


OPIS RADIONICE

U dvosatnoj radionici naučit ćete kako izmodelirati 3D model kroz software 'Rhinoceros' i pripremiti ga za ispis u 3D printeru. Budući da je radionica zamišljena kao 1% teorije i 99% praktičnog rada te da u startu radimo na konkretnim primjerima koji vas direktno zanimaju, poželjno je da sa sobom ponesete „2D“ format onoga što bi željeli prebaciti u treću dimenziju – bilo da se radi o logotipu Vaše tvrtke ili nekom obliku kojega ste našli na webu. Imajte na umu da na raspolaganju imamo samo 3h tako da bi vaš „2D“ dizajn trebao biti u nekom standardnom vektorskom/matematičkom formatu, tipa .dxf, .dwg , .igs i .stp (ali snaći ćemo se i sa nekim .ai ili .pdf-om) kako bi ga što lakše prebacili u software za 3D modeliranje.

Program radionice:

1. Uvod u tehnologije 3D modeliranja, skeniranja i printanja (15 min)
2. Izrada 3D modela na temelju materijala sudionika (120 min)
3. Demonstracija rada na 3D printeru i priprema izrađenog modela za 3D print (45 min)

NAPOMENA: 3D modele koje izradimo ćemo za vrijeme trajanja radionice pretvoriti u korisne predmete koje možete iskoristiti u vašoj svakodnevnici, bilo na poslu bilo kod kuće. Ovisno o željama možemo izraditi privjeske za ključeve, magnete, kalupe za sapune/čokoladice/led.

O PREDAVAČU

Vedran Starčević: dugogodišnji profesionalac (10+godina) u području 3D printanja, skeniranja i modeliranja. Produkt dizajner u slobodno vrijeme. Geek i gamer po prirodi. Voditelj prodaje po dužnosti.

„3D modeliram u Rhinoceros, Geomagic i Sculptris programima, specijalizirao organski i dizajn nakita te obradu 3D skeniranih podataka. 3D skeniram sa različitim skenerima, 3D printam sa svim dostupnim 3D tehnologijama.

Igram 15-20 video igri u isto vrijeme i rijetko koju završim do kraja ali su zato veliki izvor inspiracije za ono što radim. Pilim, bušim, brusim, šarafim, savijam, sastavljam, lijepim, ljevam, bojim, uništavam i (re)kreiram sve što mi dođe pod ruke. Izrada replika i rekvizita posao je o kojem sanjam, a posebno uživam u izradi novih proizvoda od recikliranih materijala i sekundarnih sirovina.“ 

--

MOP Špancirfest 7
Multimedija festival
17.05. — 19.5.2018.
Varaždin

www.mop-fest.com

RSVP
https://www.facebook.com/events/2458633697695945/


ORGANIZATOR RADIONICE
Udruga MOP

PARTNER RADIONICE
Voogle Conference


Email address *
Ime i prezime *
Your answer
Kontakt broj *
Your answer
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms