Piraattipuolueen ehdokasilmoittautumislomake aluevaaleihin

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa halukkuutesi ryhtyä Piraattipuolueen maakunta- eli aluevaaliehdokkaaksi. Ilmoittautuminen ei ole millään tapaa sitova tässä vaiheessa. Aluevaalit järjestetään 23.1.2022.

Mikäli ilmoitat halukkuutesi ehdokkaaksi, sinuun otetaan yhteyttä myöhemmin, lähempänä vaaleja. Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoittaudu uudestaan.

Virallinen ehdokasasetteluprosessi alkaa Piraattipuolueessa piiriyhdistyksittäin heti, kun vaalien ajankohta varmistuu. Kaikki ilmoittautuneet eivät välttämättä pääse ehdokkaaksi.

Vaalikelpoinen eli kelpoinen ehdokkaaksi aluevaaleissa on henkilö,
1) joka on kyseisen hyvinvointialueen asukas (jonka kotikunta kuuluu kyseiseen hyvinvointialueeseen),
2) jolla on jollakin hyvinvointialueella äänioikeus aluevaaleissa ja
3) jota ei ole julistettu vajaavaltaiseksi.
Vaalikelpoisuuden rajoituksista säädetään hyvinvointialuelain 77 §:ssä.

Äänioikeus aluevaaleissa määräytyy vastaavalla tavalla kuin kuntavaaleissa: äänioikeutettu on jokainen viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttävä henkilö, joka on
a) Suomen tai muun EU:n jäsenvaltion taikka Islannin tai Norjan kansalainen ja jonka kotikunta on joku kyseiseen hyvinvointialueeseen kuuluva kunta 51. päivänä ennen vaalipäivää; tai
b) muun valtion kansalainen, jonka kotikunta on joku kyseiseen hyvinvointialueeseen kuuluva kunta on 51. päivänä ennen vaalipäivää ja jolla on ollut yhtäjaksoisesti kotikunta Suomessa kahden vuoden ajan laskettuna 51. päivästä ennen vaalipäivää; tai
c) EU:n tai Suomessa toimivan kansainvälisen järjestön palveluksessa ja jolla on asuinpaikka kyseiseen hyvinvointialueeseen kuuluvassa kunnassa 51. päivänä ennen vaalipäivää edellyttäen, että hänen tietonsa on talletettu hänen pyynnöstään väestötietojärjestelmään ja että hän on kirjallisesti ilmoittanut Digi- ja väestötietovirastolle viimeistään 52. päivänä ennen vaalipäivää haluavansa käyttää äänioikeuttaan aluevaaleissa.

Ehdokkaiden tulee hyväksyä periaateohjelma ja toimia sen mukaisesti.
(kts. https://www.piraattipuolue.fi/politiikka/puolueohjelma/#_cu2ataolujtw)

Piiriyhdistys voi päättää periä pienen ehdokasmaksun, jolla katetaan vaaleista aiheutuvia kuluja. Mahdollinen ehdokasmaksu maksetaan vasta sitten, kun ehdokkuus on vahvistettu.

HUOM! Helsinki ei ole mukana näissä vaaleissa https://yle.fi/uutiset/3-11973420

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Perustiedot
Tiedot, mukaan lukien ehdokasesittely, VOIDAAN JULKAISTA Piraattipuolueen verkkosivuilla, mikäli osallistut viralliseen ehdokasasetteluprosessiin.

Osallistumishalukkuutesi varmistetaan myöhemmin erikseen. Henkilötunnuksesta voidaan julkaista kuitenkin vain syntymäaika, ei loppuosaa.

Ehdokasesittely ei ole pakollinen, mikäli ilmoittautuja on ollut Piraattipuolueen ehdokkaana europarlamentti- tai eduskunta- tai kuntavaaleissa tai on muutoin puolueessa tunnettu esim. luottamustehtävien kautta.
Asuinkuntani *
Aluevaaleissa voi olla ehdokkaana vain siinä hyvinvointialueesta muodostuvassa vaalipiirissä, johon kotikunta kuuluu.
Aluevaalien vaalipiirini on *
Merkitse tähän vaalipiiri, jossa kotikuntasi sijaitsee.
Sukunimi *
Etunimet *
Puhuttelunimi (jos muu kuin ensimmäinen etunimi)
Nimimerkki
Jos sinulla on vakiintunut nimimerkki, jota käytät yleisesti verkossa, kirjoita se tähän.
Henkilötunnus *
Henkilötunnusta tarvitaan virallisissa ehdokasasettelua koskevissa asiakirjoissa.
Arvo, ammatti tai toimi *
Enintään kaksi ilmaisua. Tietoa tarvitaan virallisissa ehdokasasettelua koskevissa asiakirjoissa.
Olen jäsen seuraavissa yhdistyksissä *
Riippuen piiriyhdistyksestä, ehdokkuuden edellytyksenä saattaa olla, että olet piiriyhdistyksen ja/tai Piraattipuolueen jäsen. Näitä tietoja ei julkaista. Tiedot ovat Piraattipuolueen luottamushenkilöiden käytössä. Merkitse tähän ne yhdistykset, joiden jäsen olet. Voit halutessasi liittyä lomakkeen täyttämisen jälkeen puolueen tai piiriyhdistyksen jäseneksi http://olepiraatti.fi.
Required
Ehdokasesittely
Kirjoita muutaman lauseen esittely siitä, kuka olet ja mitä teet. Voit myös mainita keskeisiä kiinnostuksen kohteitasi Piraattipuolueen tavoitteissa ja politiikassa yleisemminkin. Ehdokasesittely voidaan julkaista puolueen sivuille mahdollisesti tulevan ehdokasesittelysi tekstinä joko sellaisenaan tai hieman muokattuna. Jos sinut valitaan ehdokkaaksi, voit myös kirjoittaa myöhemmin uuden tekstin.
Yhteystiedot
Tietoja ei julkaista. Tiedot ovat Piraattipuolueen luottamushenkilöiden käytössä.
Sähköpostiosoite *
Puhelinnumero *
Postiosoite *
Postinumero ja -toimipaikka *
Verkkosivustot
Mikäli sinulla on blogi tai kotisivut tai olet läsnä verkon yhteisöpalveluissa, voit lisätä niiden verkko-osoitteet alle. Tiedot ovat vapaaehtoisia. Tiedot VOIDAAN JULKAISTA Piraattipuolueen verkkosivuilla, mikäli osallistut viralliseen ehdokasasetteluprosessiin.
Verkkosivu/kotisivu
Blogi
Facebook-henkilöprofiili
Facebook-sivu
Esimerkiksi poliitikkosivusi tai jonkin projektisi sivu
Twitter-profiili
Muita verkkosivuja tai yhteisöpalveluprofiileita (yksi tai useampia)
HUOM! Muistathan lopuksi painaa nappia lähettääksesi lomakkeen.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy