EU-parlamentsvalet 2019
Den 26/5-2019 är det val till EU-parlamanentet.

Listan kommer att bestå av 40 namn med god geografisk spridning över landet och representation från samtliga partidistrikt samt med ett brett spektrum av personer. Hänsyn kommer att tas till erfarenhet, politisk inriktning, mångfald, kön, ålder och samarbetsförmåga enligt riksvalberedningens arbetsordning. Listan kommer att könskvoteras parvis, förutom om de två första platserna i medlemsomröstningen tillfaller kvinnor, i vilket fall parvis kvotering tillämpas först från och med plats 3-4.

Omröstningen pågår under tre veckor runt januari-februari, exakta datum fastställs av partistyrelsen (PS) senast på deras möte i november 2018. Plats 1-10 fastställs av medlemsomröstningen, för de övriga 30 platserna används omröstningen som ett provval för slutgiltigt fastställande av PS senast den 15 mars 2019.

Du har kommit till en hemsida där vi behöver samla in dina personuppgifter. Läs om hur vi hanterar dem på: http://mp.se/personuppgifter. Ansvarig för insamlingen är katrin.wissing@mp.se

Kandidera eller nominera någon annan, med motivering och kontaktuppgifter, i detta formulär senast 2018-10-15 kl. 24:00.

Frågor besvaras av riksvalberedningens sammankallande Katrin Wissing på katrin.wissing@mp.se. Skicka inte nomineringar till den mejladressen. Nomineringar av personer som inte är tillfrågade ses som förslag och kommer nödvändigtvis inte att tillfrågas. Nomineringar utan kontaktuppgifter kommer inte att beaktas.

På grund av den begränsade tiden kommer inte heller valberedningen att ha möjlighet att kontakta alla kandidater under beredningsprocessen. Valberedningen utgår ifrån det inskickade materialet i urvalet kring vilka som går vidare i beredningen.

OBSERVERA: alla kandidater kommer att behöva skriva under en kandidatförsäkran för att kunna gå vidare i beredning. Denna ska vara inlämnad till riksvalberedningen senast den 19/10. Mer info kommer tillsammans med kandidatförsäkran.

Kandiderar du själv eller nominerar du? *
Telefonnummer *
Your answer
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Miljöpartiet de Gröna. Report Abuse - Terms of Service