Jom Hašoa i Dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu.
Predavanja se sastoje iz dva zasebna predavanja/razgovora koji se odvijaju preko Zoom aplikacije.
Link za pristup predavanju će te dobiti na dan predavanja zajedno sa svim instrukcijama. Predavanju mogu da pristustvuju samo osobe koje su popunile ovu prijavu.

Možete se prijaviti na oba ili na samo jedno predavanje.
Sreda, 29. april od 18h
Razgovor sa Aleksandrom Ajzinbergom, preživelim Holokausta.
Aleksandar će nas provesti kroz svoj život tokom Holokausta, gde će nas upoznati sa izazovima i načinima preživljavanja, ljudima koji su mu pomogli i odmogli tokom ovih godina kao i doživljajem Holokausta iz ugla devetogodišnjeg dečaka.

Četvrtak, 30. april u 18h
Predavanje "U ime onih kojih više nema", dr Aleksandar Stojanović, Naučni saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije i volonter organizacije Haver Srbija
Povodom 22. aprila, Dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu, u okviru jednočasovnog interaktivnog predavanja govorićemo o žrtvama, stradanju, zločinima i zločincima, uredbama i zakonima koje su predstavljale uvod u zločine, događajima iz perspektive žrtava i njihovih najbližih na osnovu sačuvanih istorijskih izvora. Predavanje će sadržati originalne fotografije zločina i stradanja, kao i istorijska dokumenta koja svedoče o sudbinama Jevreja, Roma i Srba u vrtlogu Drugog svetskog rata. Nakon predavanja predviđena je otvorena diskusija sa moderacijom a Power Point prezentacija predavanja biće dostupna za besplatno preuzimanje.

Email address *
Ime i prezime *
Da li ste punoletni? *
Prijavljujem se na *
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy