Anmälan klubbesök och Preem-aktion Växjö
Häng med på en maxad dag på Hissö och Kronobergshalvön, fylld av miljökamp och naturupplevelser, med Växjö Fältbiologer och Fältbiologernas riksstyrelse!

Fältbiologernas ena ordförande Tove Lönneborg och vice ordförande Leo Rudberg åker på turné i början av juli och 8-10 juli besöker de oss i Växjö!

Den 9 juli ska vi därför hänga tillsammans med dem på Hissö och i närheten. Dagen är uppdelad i flera olika pass, så alla kan delta på precis det en är peppad på och komma och gå som man vill - eller såklart allihop om en vill det! Starttiderna är exakta men sluttiderna kan variera. Eftersom vi kommer förflytta oss runt på Hissö är det bra om en ringer Lovisa Hasch 0768791189 eller Evelina Szamosi 0760334511 om en anländer senare på dagen för att ta reda på var gruppen för närvarande befinner sig.

Den 10 juli kommer vi att genomföra en aktion mot Preemraff, läs mer nedan.

SCHEMA 9 JULI

9:00-11:00: Fågelmorgon. Vi ses vid informationstavlan på Hissö, den som man kommer till om man tar sig över Hissöbron och sedan bara följer bilvägen, samma väg som går över bron, en bit. Vi har kanske en tubkikare, men ta gärna med handkikare och lupp om du har. Förhoppningsvis ser vi några sjöfåglar eller skogsfåglar och hör sjungande sommarfåglar.

11:00-12:00: Lunch. OBS: ta med egen vegetarisk lunch - spara kvittot så får du pengar av Fältbiologerna!

12:00-14:00: Aktivistworkshop. Vår vice ordförande Leo (som bl.a. varit inblandad i kamperna för att rädda Ojnareskogen och Råstasjön samt stoppa M/KD/SD:s miljökatastrofala budget 2018) berättar om hur en räddar världen. Passet anpassas efter deltagarna, så berätta gärna vad ni är mest pepp på - t.ex. aktionsplanering, skriva/hålla tal, skriva insändare, skriva pressmeddelanden, bli intervjuade av media eller prata med politiker. Vi kommer också få testa på lite miljöaktivism - ta gärna med något digitalt att skriva längre texter på och eventuella hjärtefrågor!

14:00-16:00: Bad/strandhäng och fika. Vi badar/hänger vid vattnet! Ta med badkläder och handduk. Ta gärna med fika om ni vill - är den vegetarisk och ni sparar kvitton bekostar Fältbiologerna det i efterhand.

16:00-18:00: Skog och skogskamp - vår ordförande Tove Lönneborg (som inventerat skogar, arrangerat flera skogsaktioner och använt civil olydnad för skogen) berättar om Fältbiologernas stora skogskampanj "Skogen som tog slut" som vi driver i år. Vi får bl.a. prata om varför skogen är viktig, få reda på mer om Fältbiologernas skogsfilm som släpps i höst med en stor turné samt fundera på vad Växjöklubben kan göra för att rädda skogen. Eventuellt testar vi också en enkel form av skogsinventering genom att leta hotade arter i skogen vi befinner oss i.

18:00-19:00: Middag. OBS: ta med egen vegetarisk middag - spara kvittot så får du pengar av Fältbiologerna!

19:00-21:00: Fritt häng. Vi umgås, pratar om vad vi vill (kanske Växjöklubben, klimatkrisen eller meningen med livet) och har det trevligt. Instrument och liknande välkomnas varmt!

SCHEMA 10 JULI
Vi gör en liten, Coronaanpassad och fredlig symbolisk aktion på en väl vald plats med Preemkoppling. För att motverka smittspridning kommer vi följa eventuella anvisningar från Polisen på plats fullt ut. Samling sker vid Lidl på Norremark, Sandsbrovägen, klockan 12:00. Aktionen avslutas cirka 13:30.

CORONAINFO
Vi håller avstånd på aktiviteten och umgås endast utomhus. Ta gärna med handsprit. Stanna hemma om du är sjuk eller har minsta symptom.

ANMÄLAN
För att kunna veta hur många som kommer, och så att vi hittar varandra på plats sen, är det viktigt att man anmäler sig om man har tänkt komma. Det är också viktigt för att vi ska kunna informera om ändrade planer. Fyll i detta formulär.

OBS: om du missat att anmäla dig kan du ändå delta den 9 juli, men vi kan inte garantera att du hittar oss osv - ring Lovisa Hasch på 0768791189 eller Evelina Szamosi på 0760334511 så får du förhoppningsvis tag på oss! Preem-aktionen måste du dock anmäla att du deltar på i förväg (pga antalsbegränsning pga Corona).

Denna aktivitet riktar sig till alla upp till 26 år, oavsett om du är gammal medlem eller helt ny, om du deltagit på flera aktiviteter eller om det här är ditt första möte med Fältbiologerna. Alla är varmt välkomna och du får gärna bjuda med dig vänner.

Allt gott,
igelkott!
/Fältbiologernas riksstyrelse och Växjöklubben
Jag kommer att delta på: *
Required
För- och efternamn *
Om du ska delta på aktivistworkshopen, vad skulle du vilja lära dig mer om/prova på? T.ex. kan vi prata om att skriva insändare, skriva/hålla tal, planera aktioner/demonstrationer, träffa politiker, intervjuas av media, skriva pressmeddelanden samt kampanja i sociala medier.
Om du ska delta på skogspasset, har du något särskilt kring skog, skogskamp eller Fältbiologernas skogskampanj du vill lära dig mer om eller diskutera?
Har du några särskilda behov vi bör känna till? T.ex. allergi, rullstol, behov av tolk.
Har du något annat du vill få sagt till oss inför aktiviteterna?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Fältbiologerna. Report Abuse