Motkraft
Är du kvinna eller icke-binär mellan 18-30 år och vill höja din röst för ett konfliktförebyggande perspektiv på extremism? Bor du i Stockholm, Solna, Nacka eller Järfälla och vill du lära dig mer om extremismens grogrunder och hur de hänger ihop med föreställningar och normer kring kön? Utbilda och organisera dig tillsammans med andra unga och Operation 1325 genom Motkraft!

Operation 1325 är en paraplyorganisation som arbetar nationellt och internationellt för implementeringen av FN-resolution 1325: att kvinnor ska finnas med som beslutsfattare i alla frågor om internationell säkerhet och konflikter. I projektet Motkraft utgår vi även från dess systerresolutioner 2250 och 2242. UNSCR 2250 lyfter vikten av ungas deltagande och inflytande i konflikt- och våldsförebyggande arbete, inklusive arbetet mot våldsbejakande extremism. 2242 uppmanar alla FNs medlemsländer att försäkra sig om kvinnors deltagande och ledarskap i arbetet mot extremism. Motkraft syftar till att stärka unga kvinnor som aktörer i arbetet mot våldsbejakande extremism och finansieras av Jämställdhetsmyndigheten under 2020.

Under ett antal utbildningstillfällen bygger vi upp kunskap om några av de extremistiska miljöerna, dess grogrunder samt förebyggande och motverkande arbete. Föreläsningarna lyfter särskilt hur dessa miljöer präglas av föreställning och normer kring kön och hur vi genom den förståelsen kan stärka det förebyggande arbetet.

Under en lägerhelg får vi verktyg och stöd från kommunikationsbyrån Mad luck för att tillsammans ta fram strategiska motkraftskampanjer för sociala media, våra närområden och den offentliga debatten.

Låter detta intressant?
Anmäl ditt intresse nedan senast 2 augusti!

All utbildning, boende, resor och mat inom projektet är helt gratis. Vi vill dock att du redan nu vet att du kan vara med på samtliga tillfällen (sjukdom och oförutsedda händelser är såklart undantaget) som kommer att hållas i centrala Stockholm eller digitalt (beroende av vilka omständigheter som då råder).

Utbildningstillfällena är följande tider och datum:

16/8 Söndag 13:30-15:00 Introduktion och lära känna varandra.
17/8 Måndag 17:30-20:00 Föreläsning med Center mot Våldsbejakande extremism
24/8 Måndag 17:30-20:00 Föreläsning med Evin Ismail
31/8 Måndag 17:30-20:00 Föreläsning med Rädda Barnen och Fryshuset EXIT.
7/9 Måndag 17:30-20:00 Föreläsning med Lisa Kaati (FOI)

12-13/9 Lägerhelg (i Stockholmsområdet)

Har du frågor kan du skriva de längst ner eller maila oss på:
info@operation1325.se
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Namn *
E-post *
Kommun *
Vilket år är du född? *
Telefonnummer
Beskriv varför du vill vara med i Motkraft:
Hur hörde du talas om Motkraft?
Kommentarer eller frågor
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy