Fiskmyrans simskola 2021
I år kör vi simskola som vanligt v.28-29 vid Fiskmyrans badstrand men anpassar oss till rådande omständigheter i samhället och Covid-19. Se vilka anpassningar vi gör nedan och mer information från samfälligheten finns på hemsidan och Facebook.

Simskolan börjar med undervisning första dagen, måndagen den 12 juli och avslutas med diplom och märkesutdelning fredag 23 juli i respektive simskolegrupp.

Anmälan ska göras i förväg via detta formulär. En anmälan per deltagare.
Anmälan är öppen mellan fram tills 14/6.
Efter att anmälan stängts kommer du att få ett mail med bekräftelse av plats samt tider och betalningsinformation. Vi prioriterar boende på området och först till kvarn.

För att anpassa oss till rådande situation med Covid-19 kommer vi max att ta emot det antalet deltagare i simskolegrupperna som anges i informationen nedan, inga sena undantag kommer att göras. Vi kommer även att öka tiden mellan grupperna för att inte blir för många på stranden samtidigt. Avslutningen kommer att genomföras i varje simskolegrupp på ordinarie tid, inget gemensamt fika med stor märkesutdelning som det ser ut nu.

Schemat blir följande:
Droppen 9.30 - 9.55
Grodan 1 10.00 - 10.30
Grodan 2 10.45 - 11.15
Fisken 11.30 - 12.00
Sjöstjärnan 12.15 - 12.45
Märkestagning 12.00 - 13.30 då finns simlärarna tillgängliga för inrapportering av simning på egen hand, tid för handledning och gemensamma aktiviteter som långsim med följebåt och genomgång av livräddning andra veckan.

Välkomna!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Information om simskolegrupperna
Läs instruktionerna till grupperna nedan noga då de inte är indelade efter ålder utan efter kunskap. Vi har 5 grupper och man ska vara med båda veckorna.

Droppen, max 8 deltagre (450 kr för boende i området/600 kr för övriga)
Gruppen är till för de allra minsta. Vi leker och sjunger oss fram till vattenvana och trygghet i och kring vattnet. Här deltar en vuxen tillsammans med barnet. Det ska vara kul att bada!

Grodan, max 12 deltagare (650 kr för boende i området/ 800 kr för övriga)
Här lär vi oss att flyta i vatten med flythjälpmedel och att släppa botten. Vi leker fram vattenvana och bekantar oss med grundläggande rörelsetekniker i vattnet. Målet är att skapa en god vattenvana med hopp, dopp och flytövningar.
Ingen förkunskap eller vuxen i vattnet behövs.

Fisken, max 12 deltagare (650 kr för boende i området/ 800 kr för övriga)
Sedan tidigare har du god vattenvana då vi gärna doppar huvudet och flyter både i mag- och ryggläge utan bottenkontakt och utan flythjälpmedel. Vi övar simteknik för bröstsim och ryggsim med och utan flythjälp. Nu vågar vi oss ut på lite djupare vatten och bekantar oss med livräddning.
Förkunskap: god vattenvana vilket innebär att självständigt kunna flyta både i rygg- och magläge på grunt vatten utan flythjälpmedel kortare stunder. Vi doppar gärna huvudet under vattenytan och hoppar från bryggor.

Sjöstjärnan, max 12 deltagare (650 kr för boende i området/ 800 kr för övriga)
Eftersom du nu har en mycket god vattenvana och behärskar bröstsim utan flythjälp kan vi lägga fokus på ryggsim, dykning, sträcksimning och livräddning. Målet är att vi blir bättre på vad vi redan kan!
Förkunskap: deltagaren kan grunderna i bröst- och ryggsim och kan simma kortare sträckor utan flythjälpmedel.

Märkestagning (80 kr för boende i området/ 150 för övriga)
Du tar simmärken självständigt och/eller tillsammans med andra deltagare. Vissa gemensamma aktiviteter som livräddning andra veckan och vissa långsimningar med följebåt förekommer.

Vi tar några enstaka märken i respektive simskolegrupper. Övriga märken tar du på egen hand under tiden för märkestagningen med handledning och kontroll av simlärarna, det ingår i simskoleavgiften.
Vuxna som också vill ta märken är hjärtligt välkomna under den här tiden och får samma handledning som barnen med tidtagning och simsällskap/följebåt, anmäl dig till märkestagning om du vill ta mer än årets simborgarmärke.

Vi erbjuder alla märken från både Simförbundet och Svenska Livräddningssällskapet.


Områdets boende har förtur och blir grupperna för stora fyller vi grupperna baserat på när man anmälde sig, tidig anmälan ger större chans att komma med.
Deltagarens namn (för och efternamn) *
Deltagarens födelseår (åååå) *
Välj simskolegrupp
Det är samma svårighetsgrad i Grodan 1 och 2. Vi har två grupper eftersom det brukar vara stort tryck med många deltagare på den nivån, skillnaden mellan grupperna är om man vill ha en tidigare eller senare tid för att tex. passa syskon i tidigare eller senare grupper. Vi kan inte garantera att man får den grupp man önskat men vi försöker ta hänsyn till era önskemål.

Märkestagning är ingen simskolegrupp men har ibland gemensamma aktiviteter som livräddning sista veckan och vissa långsim med följebåt. Vi vill att märkesdagar som tänker ta mer än Simborgarmärket anmäler sig så att vi kan planera även den verksamheten på ett bra sätt. Går du redan i en simskolegrupp och vill ta märken utöver det behöver du INTE anmäla dig till märkestagningen också.
Simskolegrupper *
Vårdnadshavare namn (för- och efternamn) *
e-post adress (bekräftelse och inbetalningsuppgifter skickas till denna adress efter anmälningstidens slut) *
Medlem i Fagerholms samfällighet *
Har du frågor eller kommentarer till simlärarna, skriv de gärna här så återkommer vi så fort som möjligt.
Tack för din anmälan, du får ett bekräftelsemail efter att anmälan har stängt.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy