Inschrijving Open Forum: Strategisch procederen, hefboom voor sociale verandering
27/03/2020 van 9u tot 17u @ Amazone: Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel
INHOUD
In tijden waarin sociale organisaties steeds minder gehoor krijgen bij beleidsmakers en rechten onder druk staan, is het meer dan ooit nodig om de koppen bij elkaar te steken en ervaringen te delen. Een juridische strategie - dit kan gaan van het zoeken naar juridische argumenten tot het voeren van een procedure- maakt steeds vaker onderdeel uit van de actieterreinen van sociale bewegingen.

Maar hoe bed je die in de doelstelling van je organisatie/beweging in? Hoe zorg je voor een zo groot mogelijke impact? Wanneer is het een goed idee om de juridische kaart te trekken, en wanneer ook niet? Hoe versterkt strategisch procederen andere methoden om verandering te bekomen? Denk maar aan informeren, op straat komen, lobbyen, creatief actievoeren, staken, mensen verenigen…

Strategisch procederen vraagt ook om een bijzondere aanpak van de advocaat, nu niet de individuele cliënt centraal staat maar een maatschappelijk probleem. Hoe kan je als advocaat maximale ondersteuning bieden? En omgekeerd, hoe kan de organisatie of actiegroep de impact van een juridisch proces versterken?

Deze vragen staan centraal op het Open Forum van Progress Lawyers Network. Hier kan u in dialoog gaan met experten uit het binnen- en buitenland en sociale organisaties die ervaring hebben met strategisch procederen. Onder andere de Woonzaak, het Turteltaksproces, de Nederlandse rechtszaak ‘Bij Voorbaat Verdacht’ en de strijd van de fietskoeriers tegen Deliveroo komen aan bod.
Ik schrijf me in voor het Open Forum *
Uw inschrijving is pas volledig wanneer wij uw betaling hebben ontvangen
De betaling kan via bankoverschrijving op bankrekeningnummer BE80 6300 6766 9077 van vzw Dereac (BIC: BBRUBEBB) met vermelding van Open Forum 2020 + uw naam + organisatie

Annulatie en terugbetaling van de deelnameprijs is mogelijk tot 20 maart 2020

De plaatsen zijn beperkt.
GEGEVENS
Naam *
Your answer
Voornaam *
Your answer
e-mailadres *
Your answer
GSM nummer
Your answer
Organisatie
Your answer
FACTURATIEGEGEVENS
Gelieve dit enkel in te vullen als u een factuur wenst.
Adres
Your answer
BTW-nummer
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy