(MIS)informed: De ontmaskering van eurocentrisme
(MIS)informed
Op vrijdag 27 oktober vindt het eerste (MIS)informed symposium plaats. (MIS)informed is een symposia reeks waar wetenschap en praktijk bij elkaar wordt gebracht om een ieder te verrijken met inhoudelijke kennis. Er is helaas verdeeldheid, polarisatie, segregatie en onwetendheid. Ook is er een gebrek aan historisch besef, begrip voor het ‘anders’ zijn en respect voor elkaar. Volledige informatie vanuit verschillende perspectieven is daarom van belang.

De ontmaskering van eurocentrisme
Het eerste symposium wordt georganiseerd in het kader van de Maand van de Verzwegen Geschiedenis. Het gaat over het Eurocentrisch beeld van de geschiedenis en de gevolgen daarvan. Tijdens deze bijeenkomst vindt de presentatie plaats van het boek “Boterzacht & Flinterdun: De Ontmaskering van Eurocentrisme” van Djehuti-Ankh-Kheru. Dit boek handelt over de oneigenlijke argumenten die het Eurocentrische academische establishment gebruikt om de Afrikaans gecentreerde visie op de geschiedenis aan te vallen. Daarnaast zal Simone Zeefuik spreken over eurocentrische denkbeelden in Nederlandse musea en de campagne #DecolonizingTheMuseum. Patty Gomes zal spreken over de geschiedenis van de slavernij vanuit een zwart perspectief.

Het wordt een tof programma met veel nieuwe inzichten. Get yourself informed en kom dus vrijdag 27 oktober van 18.30 – 22.00 uur naar de VU te Amsterdam.

Wil je er bij zijn?
De bijeenkomst is gratis, maar meld je wel vooraf aan!

De bijeenkomst wordt georganiseerd door IZI Solutions, New Urban Collective en The Grapevine Enterprise
Email address *
Naam *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service