Prijava na federalno takmičenje iz matematike učenika srednjih škola FBiH (školska 2018/2019) koji nisu ostvarili direktan plasman uz kotizaciju
Federalno takmičenje iz matematike za srednje škole će se održati 30.03.2019. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu sa početkom u 10:30 sati.

Broj takmičara (garantovane minimalne kvote) koji dolaze iz određenog kantona u svakom razredu je sljedeći:

* Tuzlanski kanton, Kanton Sarajevo i Zeničko-dobojski kanton šalju po 5 takmičara;
* Unsko-sanski kanton šalje po 4 takmičara;
* Srednjobosanski kanton, Hercegovačko-neretvanski kanton, Zapadno-hercegovački kanton, Kanton 10, Posavski kanton i Bosansko-podrinjski kanton Goražde šalju po 3 takmičara.

Na federalnom takmičenju mogu učestvovati i drugi takmičari koji su na kantonalnom takmičenju iz matematike osvojili 50% i više bodova ili narednih pet takmičara koja su plasirana iza takmičara koji su obezbijedili učešće (a nemaju 50% osvojenih bodova), kao i prošlogodišnji osvajači jednog od prva tri mjesta na federalnom takmičenju iz matematike, a koji nisu izborili plasman u ovoj godini, ako se za njih uplati kotizacija u iznosu od 50,00 KM po takmičaru, a također mogu učestvovati i svi ostali zainteresovani takmičari koji su ove godine učestvovali na kantonalnom takmičenju iz matematike ako se za njih uplati kotizacija u iznosu od 90,00 KM.

Kotizacija se uplaćuje na žiro račun Udruženje matematičara Kantona Sarajevo koji je otvoren kod Raiffeisen bank dd Sarajevo BiH broj: 1610000156600012 s naznakom „za federalno takmičenje“, najkasnije do četvrtka, 28.03.2019. godine. Ovi takmičari se mogu prijaviti online putem web linka koji će biti dostupan na web stranici umks.pmf.unsa.ba UM KS od 18.03.2019. do 28.03.2019. godine. (Potrebno je predočiti primjerak uplatnice na dan takmičenj aili je poslati na e-mail umks2016@gmail.com. Uplate na dan takmičenja kao i gotovinske uplate nisu moguće).

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail umks2016@gmail.com.

Ime i prezime *
Your answer
Kontakt telefon *
Your answer
E-mail *
Your answer
Unesite naziv grada iz kojeg dolazite *
Your answer
Unesite naziv škole iz koje dolazite *
Your answer
Odaberite naziv kantona iz kojeg dolazite *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service