Popögas Musikquiz om Sverigetopplistan singlar vecka 5, 2011
Frågeverket bjuder på ett musikquiz om topp tio på den svenska singellistan för tio år sedan. Tio flervalsfrågor skapade av Urban Århammar från musiktidningen Popöga och quizlaget Les Escogriffes.
Namn *
1. På tionde plats på Sverigetopplistan för singlar vecka 5, 2011 låg Bruno Mars med sin hit "Grenade". Den finns med på hans debutalbum. Vad heter det?
1 point
Clear selection
2. Nia på listan var "Hold It Against Me" med Britney Spears, en singel från albumet "Femme Fatale". Som så ofta var Max Martin inblandad i låtskrivande och produktion. Max Martin är ett artistnamn, men vad heter han egentligen i efternamn?
1 point
Clear selection
3. Åtta låg ett så kallat one hit wonder. Duon Duck Sauce bestod av två DJ:s, Armand van Helden och A-Trak. Låten som är den (hittills) enda stora listframgången för Duck Sauce hade en storstjärnas namn som titel. Vad heter låten?
1 point
Clear selection
4. För tio år sedan var Robyn placerad på singellistans sjunde plats med "Indestructible", en av hennes många framgångar. Den amerikanska musiktidningen Rolling Stone - liksom flera andra tidningar och sajter - valde en annan av Robyns hitsinglar till 2010-talets bästa låt. Vilken?
1 point
Clear selection
5. Plats nummer sex gick till Jay Smith med hans version av Madonnas "Like A Prayer". En låt Jay Smith framförde när han vann Idol 2010. Linnea Henriksson och Andreas Weise tävlade samma år, men minns ni vem Jay Smith slog i finalen? Hon är född 1989 i Hallstavik och framförde Gwen Stefanis "What You Waiting For?" och The Beatles "Twist and Shout" i finalen.
1 point
Clear selection
6. Som femma hittar vi "Baksmälla" med Petter och September, som båda deltagit i den allra första säsongen av "Så mycket bättre" hösten 2010. Lill-Babs, Lasse Berghagen och Plura var andra artister som medverkade. Men vilka var de två sista?
1 point
Clear selection
7. Fyra låg Katy Perry med "Firework" från albumet "Teenage Dream". På den låten får hon hjälp med låtskrivande och produktion av bland andra duon Stargate, ett team som även arbetat med artister som Rihanna, Beyoncé, Ne-Yo, Coldplay och Lionel Richie. Varifrån kommer Stargate?
1 point
Clear selection
8. Bronsplatsen vecka 5, 2011 hade Daniel Adams-Ray med "Gubben i lådan".Han började sin musikkarriär med Oskar Linnros i Snook, och har förutom solokarriären på svenska släppt musik på engelska under ett artistnamn. Vilket?
1 point
Clear selection
9. Näst högst upp på listan låg komedigruppen The Lonely Island med "I Just Had Sex". På den gästas de av en sångare och rappare född 1973, som haft egna hits med bland annat "Smack That", "I Wanna Love You" och "Don't Matter". Vilket artistnamn har han?
1 point
Clear selection
10. Etta på Sverigetopplistan vecka 5 2011 var Septembers version av Petters "Mikrofonkåt" för elfte veckan i rad. Efter medverkan i "Så mycket bättre" blev Petra Marklund en så kallat folkkär artist och fick senare en stor hit i eget namn med Joakim Berg-kompositionen "Händerna mot himlen". Hon blev också programledare för "Allsång på Skansen". Vilka år var hon det?
1 point
Clear selection
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy