"Εγώ κι Εσύ Μαζί": Αίτηση Συμμετοχής Σχολικής Μονάδας
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Εγώ κι Εσύ Μαζί", εκ μέρους της Διεθνούς Αμνηστίας για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, (με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Φ.2.1/ΕΧ/145428/Δ7) στοχεύει στην ανάπτυξη της κουλτούρας του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της κατανόησης του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ισότητας των φύλων, του προσφυγικού ζητήματος, της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης, μέσα από την υλοποίηση βιωματικών δράσεων για την υπεράσπιση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, σε μαθητές/ριες, εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες, διαμορφώνοντας ένα πραγματικό δίκτυο στο πλαίσιο του σύγχρονου Ανοικτού και Αειφόρου Σχολείου. Το υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται στα σχολεία ενδιαφέροντος σε ψηφιακή μορφή και βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί από όλα τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως τύπου και απευθύνεται σε όλα τα Σχολεία της Ελληνικής Επικράτειας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Εγώ κι Εσύ Μαζί" δίνει τη δυνατότητα στους/στις εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα, να παρακολουθήσουν ένα 50ωρο επιμορφωτικό σχήμα Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρέχοντας σχετική πιστοποίηση επιμόρφωσης (50ωρών). Η επιμόρφωση εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία και τους κατά τόπους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία.

Προϋποθέσεις και Όροι Συμμετοχής Σχολείων:
• Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια ανεξαρτήτως τύπου/κατηγορίας) από όλη την Ελλάδα
• Κατ’ ελάχιστον συμμετοχή 3 εκπαιδευτικών ανά σχολείο ανεξαρτήτως ειδικότητας
• Ένας/μία από τους/τις εκπαιδευτικούς να έχει μόνιμη θέση στο σχολείο
• Ένας/μία από τους/τις εκπαιδευτικούς να γνωρίζει Τ.Π.Ε.
• Κατ’ ελάχιστον συμμετοχή 55 μαθητών ανά σχολείο (εξαιρούνται τα σχολεία με μικρότερο πληθυσμό μαθητών/ριών)

Η τελική επιλογή των σχολείων θα γίνει με αμερόληπτη διαδικασία κλήρωσης από τον φορέα υλοποίησης. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο education@amnesty.org.gr και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2103600628, Μαρία Χατζηνικολάου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Διεθνής Αμνηστία.

Σχολείο: *
Your answer
Περιφέρεια: *
Your answer
Νομός: *
Your answer
Email Σχολείου: *
Your answer
Τηλέφωνο Επικοινωνίας Σχολείου: *
Your answer
Ονοματεπώνυμο Διευθυντή/ριας Σχολικής Μονάδας: (πρώτα το επίθετο και μετά το όνομα) *
Your answer
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy