Osallistavaa ja osaavaa Suomea arvioimassa - Arvioinnin rooli pitkän aikavälin politiikan ja sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden edistämisessä
Keskustelutilaisuus 17. joulukuuta, klo 13-15 Valtiovarainministeriössä, Mariankatu 9, Helsinki.

”Kohti Arviointia 2.0”. –keskustelutilaisuuksien sarja jatkuu. Tarkoituksena on pohtia yhdessä arvioitsijoiden, tutkijoiden, päätöksentekijöiden ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa, miten arviointi saataisiin parhaiten palvelemaan päätöksentekoa sekä vahvistamaan tietoperustaa ja oppimista osana hallitusohjelmaa. Tavoitteena on edistää dialogia arviointitiedon tuottajien ja tarvitsijoiden sekä kansalaisten välillä.

Hallitusohjelmassa on kuusi kunnianhimoista lupausta politiikan uudistamiseksi. Tämänkertaisena teemana on pitkän aikajänteen päämäärien ja sitoumusten (kuten Agenda2030) arvioitavuus. Suomen Arviointiyhdistys on julkaissut keskustelun pohjaksi myös aloitteen kansallisesta arviointipolitiikasta.

Tilaisuudessa luovutetaan myös Suomen Arviointiyhdistys (SAYFES) ry:n vuoden 2019 Arvin päivän palkinto, joka myönnettiin ”POLKU2030” -hankkeen arvioinnin tekijöille merkittävästä arviointiteosta. POLKU2030-hankkeessa ajatuspaja Demos Helsingin, Suomen ympäristökeskuksen (Syke) ja Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutin (Helsus) muodostama arviointitiimi arvioi Suomen kestävän kehityksen politiikkaa kokonaisuutena ensimmäistä kertaa tällä vuosikymmenellä.

Tilaisuudessa arvioinnin roolista pitkän aikavälin politiikan ja sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden edistämisessä ovat keskustelemassa arviointiyhdistyksen johdolla muun muassa Tulevaisuusvaliokunnan valiokuntaneuvos Olli Hietanen, Kehityspoliittisen toimikunnan pääsihteeri Marikki Stocchetti ja POLKU 2030 -arviointitiimi. Ohjelmaa ja puhujia päivitetään SAYFESin verkkosivuilla.

Ilmoittautuminen 12.12. mennessä.

Seuraavat tilaisuudet järjestetään 2020 alkupuoliskolla ja niissä teemoina ovat loput neljä lupausta uudenlainen vuorovaikutus ja syrjimättömyys sekä hallinnon jatkuva oppiminen ja tietopohjainen politiikka.

Alustava ohjelma 17.12.2019
12.45 alkaen kahvia tarjolla
13.00 Tervetuloa ja Arviointi 2.0:n esittely, Suomen Arviointiyhdistyksen pj. Mari Räkköläinen
13.15 Arvin päivän palkinnon luovuttaminen ja POLKU2030 -arviointitiimin puheenvuoro
13.45 Paneelikeskustelu: Arvioinnin rooli pitkän aikavälin politiikan ja sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden edistämisessä
Yleisö mukaan keskusteluun
14.50 Päätössanat: miten tästä eteenpäin? Arviointiyhdistyksen edustajat
Sukunimi *
Your answer
Etunimi *
Your answer
Organisaatio
Your answer
Sähköpostiosoite *
Your answer
Ruoka-aineallergiat tmv.
Your answer
Oletko SAYFESin jäsen *
Muita terveisiä SAYFESille
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy