Prijava za osposobljavanje
*Osobe koje mogu sudjelovati u obrazovanju su sve nezaposlene mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina, ukoliko se već ne obrazuju i ne osposobljavaju te je uvjet da nisu prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje u periodu od prethodna 4 mjeseca od početka osposobljavanja.

Nudimo Vam mogućnost prijave na besplatne verificirane programe:

1. Program ubrzanih stjecanja kvalifikacija za zanimanje profesionalni vozač za prijevoz tereta = 140 nastavnih sati + vozački ispit C kategorije (*isključivo je namijenjen osobama od navršene 21 godine starosti) - sveukupno trajanje je predviđeno oko 5 mjeseci obrazovanja i vožnje,

2. Program za Voditelja OPG-a = 155 nastavnih sati (Naučite kako planirati te samostalno voditi poslovanje i knjigovodstvo u skladu sa zakonskim odredbama) ili

3. Program učenja stranog jezika (Planirani su moduli njemačkog ili engleskog jezika ovisno o interesu prema pristiglim prijavama)

Početni A1 = 140 nastavnih sati - Nakon završenog tečaja na A1 razumjet ćeš i i koristiti jednostavan vokabular koji se odnosi na tvoju neposrednu okolinu. Moći ćeš opisati gdje živiš i osobe koje poznaješ koristeći jednostavne jezične strukture te čitati vrlo jednostavne tekstove. To su, primjerice, kratki članci, vremenska prognoza, oglasi, plakati, katalozi i slično. Neće ti biti problem naručiti jelo u restoranu. Moći ćeš tražiti i dati informaciju o dolasku na neku lokaciju, naručiti se za pregled kod liječnika i slično. Bit će ti lako ispuniti obrazac svojim osobnim podacima ili napisati razglednicu.

Početni A2 = A1 + 280 nastavnih sati - Na tečaju A2 jezične razine ponovit ćeš i proširiti stečena znanja s A1 razine i usvojiti nove jezične strukture. Na kraju tečaja moći ćeš opisati svoju obitelj i druge ljude te svoje životne uvjete. Moći ćeš predstaviti svoje obrazovanje te svoje sadašnje ili prethodno radno mjesto. Uspješno ćeš pisati poruke elektronske pošte, primjerice moći ćeš zatražiti informacije o smještaju ili ga rezervirati, znat ćeš napisati jednostavno osobno pismo, npr. pismo zahvale. Bez zadrške ćeš sa stranim govornikom moći razmijeniti informacije o poznatim temama i aktivnostima te pronaći određenu informaciju u svakodnevnim pisanim materijalima (oglasi, prospekti, jelovnici, vozni redovi i slično).

Samostalni korisnici B1 = A1 + A2 + 280 nastavnih sati - Tečajevi na B1 razini omogućit će ti da razumiješ glavne misli standardnog razgovora vezanog za posao, školu, slobodno vrijeme i slično, kao i televizijske i radijske programe o aktualnim događajima ili temama od tvog osobnog i profesionalnog interesa. Razumjet ćeš tekstove koji su pisani običnim jezikom ili jezikom tvoje struke te u njima lako pronaći bitne informacije, a moći ćeš i napisati osvrt ili svoje mišljenje o širem rasponu tema. Lako ćeš komunicirati s izvornim ili drugim stranim govornicima u većini situacija koje se mogu pojaviti tijekom putovanja područjem na kojemu se taj jezik govori ili preseljenja u stranu zemlju. Moći ćeš se uključiti u razgovor o poznatim ili svakovnevnim temama (npr. obitelj, posao, putovanja i aktualnosti). Bez problema ćeš obrazložiti svoja stajališta i planove te ispričati priču, prepričati sadržaj knjige ili filma i opisati svoje reakcije.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ime i prezime *
Adresa *
Mjesto *
Kontakt *
e-mail
Zainteresiran sam za: *
Moguće je odabrati zainteresiranost za više ponuđenih programa, no nakon razgovora i procjene upisujete samo jedan od verificiranih programa.
Required
Zaštita osobnih podataka GDPR *
*Podaci koje unesete u ovoj formi potrebni su nam u svrhu kontaktiranja i pružanja zatraženih informacija. Vaše podatke koristiti ćemo isključivo u svrhu provedbe projekta IMIS - integracija "NEET" mladih izvan sustava financiranog EU sredstvima iz Inicijative za zapošljavanje mladih u financijskom razdoblju 2014. – 2020., Europskog socijalnog fonda u okviru otvorenog Poziva za dodjelu EU bespovratnih sredstava “Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu. Za više detalja pročitajte naša Pravila privatnosti na www.duga.hr *Ova forma poštuje Google Politiku Privatnosti i Uvjete korištenja. Dopuštate li korištenje Vaših podataka u navedene svrhe?
Required
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy