Back to the basics: What Works in (b2b) Sales in 2020
Kompanije se često vode mantrom da će se napravljen proizvod koji rešava problem korisnika “prodati sam od sebe”, što se može pokazati pogubnim načinom razmišljanja. Dolaskom novih tehnologija i digitalnih uređaja se nekako izgubilo šta to zapravo znači prodaja. Zato, ICT Hub organizuje meetup na kom se vraćamo osnovama B2B prodaje i najvažnijim preduslovima da bi do prodaje uopšte i došlo.

Ukoliko želite da saznate kako da uspešno generišete nove potencijalne korisnike (Lead Generation) i zašto su prvi poziv nakon povezivanja sa potencijalnim klijentom (Discovery Call) zapravo najvažniji u prodajnom procesu, pridružite nam se 19. septembra od 18:30h u ICT Hub Playground, na adresi Kralja Milana 10.

Kao i do sada domaćin meetup-a na temu B2B prodaje je Mario Krivokapić, Head of Client Success u kompaniji Human, prethodno direktor prodaje u kompaniji Content Insights i sertifikovani NLP praktikant sa preko petnaest godina iskustva u prodaji.

Potvrdite dolazak popunjavanjem forme u nastavku i dođite da zajedno otkrijemo šta deluje u B2B prodaji u 2020. godini!

Vidimo se!
Gde:
Startup centar, Trg narodnog ustanka 2, Čačak
Kada:
Utorak 15.10.2019. od 16:00h
Vaše ime i prezime: *
Your answer
Vaša E-pošta: *
Your answer
Kontakt telefon: *
Your answer
Navedite naziv kompanije u kojoj trenutno radite: *
Your answer
Navedite poziciju na kojoj trenutno radite: *
Your answer
Kako ste čuli za predavanje: *
Your answer
Vaša E-pošta i telefon su nam potrebni kako bismo vas kontaktirali i poslali potrebne materijale za radionicu, koristićemo ga isključivo sa ciljem informisanja o radionicama. Informacija iz koje kompanije ili organizacije dolazite nam pomaže da definišemo strukturu publike, sa ciljem poboljšanja narednih radionica i vaše interakcije sa nama. Nećemo prodavati, niti sa bilo kim deliti vaše lične informacije, bez vašeg pisanog pristanka i saglasnosti.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of ICT Hub. Report Abuse