«Ομάδα Δράσης Μαθητών για την προστασία των ζώων» (Δίκτυο Τέχνης και Δράσης)

Email address *
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στη δημοσιότητα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων, κυρίως αδέσποτων και όχι μόνο, που δηλώνουν την έλλειψη σχετικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία. Με δεδομένο τη διαπίστωση του κενού αυτού όσον αφορά την προώθηση στα σχολεία της φιλοζωικής κουλτούρας των παιδιών και κατ΄ επέκταση των οικογενειών τους, το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης ( http://balloonartpeople.blogspot.gr/) ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει το πρόγραμμα «Ομάδα Δράσης Μαθητών για την προστασία των ζώων», με σκοπό να ενισχυθούν οι μηχανισμοί πρόληψης κακοποίησης και εγκατάλειψης των ζώων.

Στόχοι του προγράμματος είναι αφενός οι μαθητές να καλλιεργήσουν δεξιότητες ανάληψης δράσεων για θέματα που αφορούν την κοινότητά τους, αφετέρου να αναλάβουν οι ίδιοι δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης της σχολικής και τοπικής κοινότητας για την πρόληψη της εγκατάλειψης ζώων, για την προστασία των αδέσποτων της περιοχής, καθώς και η προώθηση υιοθεσιών μέσω φιλοζωικών σωματείων.

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος έχουν προγραμματιστεί ημερίδες, συναντήσεις υποστήριξης/ενημέρωσης και δράσεις για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, ενώ παράλληλα συγκεντρώνεται ψηφιακό υλικό από ελληνικές αλλά και διεθνείς πηγές το οποίο θα αναρτηθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα και θα λειτουργήσει ως «βιβλιοθήκη» καλών πρακτικών και προτάσεων που θα μπορούν να συμβουλεύονται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που θα εμπλακούν στο πρόγραμμα.

Στην τελική φάση του προγράμματος, όλες οι δράσεις που θα κάνουν τα σχολεία και οι μαθητές θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα με σκοπό να συμπληρώσουν τη «βιβλιοθήκη των καλών πρακτικών για τα διακαιώματα των ζώων».

Κάθε σχολείο που θα εμπλακεί στο πρόγραμμα θα θεωρηθεί μέλος στο «Δίκτυο φιλόζωων σχολείων».

Έτσι λοιπόν, προσκαλούμε συναδέρφους της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης να δηλώσουν συμμετοχή στο παρακάτω σύνδεσμο. Στη συνέχεια θα λαμβάνουν ενημερωτικά email με προτεινόμενες δράσεις και με τις ημερίδες που θα ακολουθήσουν.

Εάν επιθυμείτε το σχολείο σας και ομάδες δράσης μαθητών να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη παρακάτω φόρμα.

Όνομα -Επώνυμο *
Your answer
Ειδικότητα *
Your answer
Σε ποιο σχολείο εργάζεστε (βαθμίδα και περιοχή) *
Your answer
Έχετε υλοποιήσει στο παρελθόν πρόγραμμα ή δράσεις σχετικά με το Φιλοζωικό Ζήτημα; *
Your answer
Με ποια τάξη θα υλοποιήσατε το πρόγραμμα; *
Your answer
Πόσες τάξεις του σχολείου σας θα εμπλακούν; *
Your answer
Τηλέφωνο επικοινωνίας *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service