Hvordan jobbe med skeiv problematikk intern i organisasjonen?
Møtet avholdes 8. november kl 15:00 på kontoret til Latin-Amerikagruppene i Norge(LAG) i Kolstadgata 1.

I alle organisasjoner er det skeive, derfor er kjønn og seksualitet noe vi alle må kunne noen om å jobbe med for å få god intern praksis. Norges sosiale forum vil derfor invitere dere til et møte i samarbeid med LAG, FRI og Skeiv Ungdom for å snakke om nettopp internpraksis på kjønn og seksualitet. Vi har fått besøk av Luana de Oliveira Chaves fra De jordløses bevegelse som har jobbet med disse temaene i egen organisasjon.

Den brasilianske presidenten Jari Bolosonaro har en rekke ganger rettet hatefulle ytringer mot den skeive delen av befolkningen. På bakgrunn av dette har De jordløses bevegelse (MST) bygget en egen LGBTQ-sektor i sin bevegelse. MST organiserer 1,5 millioner jordløse bønder i Brasil hvor de jobber for jordreform og strukturelle endringer for å få til en mer rettferdig fordeling av ressursene i landet. Sektoren har hatt et sterkt internt fokus for å bygge opp de interne strukturene og holdningene, og i dag må de sies å være verdensledende på området. MST sitt arbeid er spesielt imponerende med tanke på at de jobber i rurale områder, som vanligvis ses på som det vanskeligste stedet for skeiv aksept.

Vi har invitert Luana de Oliveira Chaves fra LHBT-kollektivet i De jordløses bevegelse (MST) i Brasil til å fortelle om hvordan de har arbeidet, til inspirasjon og læring for oss i de norske organisasjonene. Robin Leander Wullum kommer fra Skeiv Ungdom for å hjelpe oss å sett dette inn i en norsk kontekst.

Luana er pedagog, og har levd mesteparten av sitt liv som del av De jordløses bevegelse. I MST har hun arbeidet med kultur og kommunikasjon, ungdom, og bidratt stort til MST sitt LHBT-kollektiv.

Robin Leander Wullum er politisk nestleder i Skeiv Ungdom, studere utviklingsstudier og har vært aktivist i et bredt spekter av organisasjoner. 

Luanas innlegg vil bli tolket fra portugisisk til norsk. Hun vil snakke om:

Hvorfor skal man jobbe med skeiv problematikk i organisasjoner som ikke er skeive interesseorganisasjoner?Hvordan får man med seg resten av organisasjonen på arbeidet?
Hvordan kan en internt LGBTQ-plattform og et slikt arbeid se ut? 
Hvordan og når vender man arbeidet utover?
Email address *
Navn *
Your answer
Organisasjon *
Your answer
Nummer *
Your answer
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy