Отворен повик за пројавување интерес за поддршка
СВОЈА е роман од жанрот автофикција напишан според вистинската приказна на авторката Ирена Никола Чаушевска, денес успешна деловна жена, мајка и сопруга, но чиј животен пат беше испреплетен со доста предизвици, со кои секојдневно се соочуваат и многу други девојки и жени.

Од оваа причина, дел од профитот од продажбата на СВОЈА ќе биде наменет токму за поддршка на жени жртви на семејно насилство, и тоа првенствено преку поддршка при вработување, самовработување и претприемништво, во форма на обука, дообука, прекфалификација, бизнис менторство и вмрежување, а со цел обезбедување на достоинствен и независен живот. Дополнително, во иднина дел од средствата ќе се насочат и кон вклучување на што повеќе млади девојки и жени, особено од руралните средини, во процесот на СТЕМ едукација и стекнување на претприемачки вештини, како начин да изградат поголема самодоверба и самостојност.

Целта на оваа форма е да прибере информации од девојки и жени кои имаат потреба за поддршка во било која од подоле наведените области, за да можат да се испланираат и организираат соодветни активности.

Контакт на 070 260 149 и svoja@sitemoizivoti.com.

Книгата СВОЈА е достапна за достава низ целата земја, како и преку книжарниците Сакам книги, ТРИ и Литература.мк. Доставата во Скопје е во рок од 1 ден, а за градови од внатрешноста е во рок од 3 до 5 дена. Повеќе информации на www.sitemoizivoti.com
Име и Презиме *
Вашите податоци нема да бидат споделени со никој, освен со ваша писмена дозвола.
Години *
Вашите податоци нема да бидат споделени со никој, освен со ваша писмена дозвола.
Град и место на живеење *
Вашите податоци нема да бидат споделени со никој, освен со ваша писмена дозвола.
Барам помош за: *
Се соочувам со предизвик од следнава област (означи ги сите што одговараат): *
Required
Опиши го накратко предизвикот со кој се соочуваш во моментов. *
Вашите податоци нема да бидат споделени со никој, освен со ваша писмена дозвола.
Во моментов имам поддршка од (означи ги сите што одговараат): *
Required
Моментален статус (означи ги сите што одговараат): *
Required
За СВОЈА дознав од: *
Required
Мобилен за контакт *
E-mail за контакт
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy