Become a speaker
Стани лектор на TEDxPrimorskiPark в гр.Варна! На 25 Септември 2021 ще се състои третото издание на TEDxPrimorskiPark. Ако имаш идея в духа на TEDx, която си заслужава да бъде споделена, запиши видео, в рамките на 18минути и ни го изпрати през тази апликационна форма.

Темата на събитието е "COUNTDOWN".
COUNTDOWN е глобална инициатива за защита и ускоряване на решенията за климатичната криза, превръщайки идеите в действие.
Мисията е да изградим по-добро бъдеще чрез намаляване на емисиите на парникови газове наполовина до 2030 г. в надпреварата към свят с нулев въглерод - свят, който е по-безопасен, по-чист и по-справедлив за всички. Да се предприемат практически стъпки, за да намалите въздействието си на въглерод и да убедите другите да направят същото. И не на последно място - неформално образовние за това как компании, градове, университети, спортни организации и мениджъри на активи могат да се справят с борбата с климатичната криза, като се присъединят към нас в мисията за #НулевОтпадък.


Какво всъщност е добре оформена идея?

 * Нещо ново и изненадващо; идея или изобретение, за което вашата публика никога не е чувала.
** Страхотна основна идея ( извесна или доказана на публиката) с нов, неоспорим аргумент, който предизвиква нови убеждения и перспективи.
*** С други думи, идеята не е просто история или списък с факти. Една добра идея съдържа доказателства или наблюдения и прави голям извод.
*** Не забравяй, че темата НЕ трябва да бъде представяна пред аудитория преди TEDxPrimorskiPark

Защо до 18 минути?

Този кратък модел на представяне работи, тъй като изисква единствено вниманието на публиката за кратък период от време, намалявайки шанса мислите им да се скитат или да мечтаят за друго. Всъщност някои от най-големите talk-ове в TED са били 5 минути :)

Представянето може да бъде на български или английски език.

Ако се луташ и не си сигурен, преди да ни изпратиш видео се запознай подробно с правилата за представяне на TEDx сцена: http://storage.ted.com/tedx/manuals/IllustratedTEDxSpeakerGuide.pdf 

След изпращане на темата, екипът на TEDxPrimorskiPark ще ти даде обратна връзка и допълнително информация за следващите стъпки от етапа на кандидатстване.

Краен срок: 05.09.2021г.

Конференцията се осъществява с подкрепата на Община Варна, дирекция "Образование и младежки дейности", програма "Младежки проекти 2021".  

Успех!

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Your names: *
Job title / role: *
What is your area of expertise? e.g. Biodiversity scientist or Urban spaces architect + author.
Bio: *
Phone number: *
It's important to keep in touch in case you didn't receive our email.
Topic title: *
Tell us your TEDxPrimorskiPark idea title
Topic description: *
Describe in details your idea and why it is worth spreading. Remember it must be untold before.
Website:
Your personal website or just Facebook profile or LinkedIN, blog , etc.
Link to your VIDEO *
Please, record a video of yourself and your topic for TEDxPrimorskiPark's stage.
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google.