Gaudium Terra
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Prin următorul chestionar încercăm să stabilim așteptările tinerei generații din România în privința unei locuințe, care constituie cadrul construit al dezvoltării armonioase a unei familii: un cămin.

În acest context, vă rugăm, dacă doriți, să răspundeți și să comentați, doar unde credeți că este cazul, următoarele întrebări.
______________________________________________________
În postura în care vă aflați, cea de familie, de cuplu cu perspectiva unei familii sau, deocamdată, doar în perspectiva mai îndepărtată a unei familii, probabil aveți deja o imagine asupra locului și a locuinței care ați dori să vă devină cămin.
Unde considerați  mai potrivită amplasarea locuinței: în oraș la bloc, sau în împrejurimile orașului la casă?
În continuare, întrebările fac referință la opțiunea locuinței în imediata apropiere a orașului, în zona lui de influență.
__________________________________________________
Dacă ar fi să optați pentru o locuință la o casă în împrejurimile orașului, fără să ținem cont de dezvoltarea viitoare inerentă a relației cu acesta, care este în prezent timpul pe care-l considerați optim  de a-l parcurge până în oraș, cu mijloacele de transport în comun, mașina sau bicicleta ?
Considerați bicicleta un mijloc de transport util (în special pe perioada de primăvară, vară, toamnă) ?
Locuința familiei o aveți în vedere pe termen scurt (5-10 ani) sau pe termen lung (15-20 ani) ?
Dacă calitatea timpului petrecut în afara casei este importantă, de la plimbările împreună cu copii mici,  jocul copiilor de vârste apropiate în proximitatea casei și până socializarea adulților./părinților:
________________________________________________
Cât de important vi se pare să locuiți în vecinătatea altor familii tinere?
Cât de important este, atât pentru adulți cât și pentru copii, sentimentul de apartenență la o comunitate de vârsta apropiată, cu interese comune?
Cum apreciați viața de zi cu zi a familiei, în  intimitatea și liniștea unui cartier retras față de circulațiie auto de tranzit ?
Cum apreciați existența unor spații verzi și de joacă pentru copii în imediata vecinătate a locuinței ?
Cât de importantă este prezența, în apropierea locuinței, a unor locuri înverzite natural: păduri introduse în circuitul pietonal - alei pietonale, piste de biciclete - plimbări în natură pe malul râului Bega ?
Care ar fi timpul pe care ați fi dispuși să-l parcurgeți pe jos sau cu bicicleta, pentru cumpărăturile curente, urgente (nu de la supermarket)?

Alegerea căminului pe o perioadă mai lungă de timp poate fi una din cele mai importante decizii pe care o luăm în viață. Acest fapt ne face să cântărim bine fiecare aspect. Deși poate fi o necesitate, deseori amânăm acest gând, din diferite motive: de la aspecte financiare, până la altele de natură logistică, vecinătate, siguranță, ambient.

Într-adevăr, este dificil să găsim soluții care să răspundă în aceiași măsură tuturor nevoilor, de aceea, în acest context, fiecare avem prioritățile noastre.

____________________________________________

Care sunt priorităție dumneavoastră în cee privesc atât funcțiunile  care servesc necesităților de bază ale familiei  ( centre comerciale, gradinițe, școală, serciviu)  cât și  cele sociale (comunitate, relaționare, vecinătate,  încredere, siguranță, sprijin) ?
Care sunt așteptările dumneavoastră în privința a ceea ce ați dori să ofere un cămin ?
Considerați necesară existența în locuință a unui spațiu alternativ locuirii, care poate fi un birou, hoby room, camera de oaspeți ?
Considerați necesară existența unui garaj, sau este suficientă parcarea mașinii în fața casei ?
Considerați necesară existența unui subsol parțial, sub casă?
Care este bugetul dumneavoastră previzionat pentru o locuință ?
Sunteti dispuși să faceți un împrumut pentru achiziționarea unei locuințe ?
Dacă da, vi se pare sigură achiziționarea unei locuinței la cheie asupra căruia nu prea mai puteți interveni, sau obținerea unui credit de construcție care presupune intervenții din partea dumneavostră, asistate pe parcursul execuției, în ceea ce privește nivelul finisajelor, a mobilării, a echipări tehnice, etc?
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy