Aanmelden 19.06 Voedselwijs in het Onderwijs
Wat leuk je naar de inspiratiemiddag Voedselwijs in het Onderwijs komt!
Hieronder vind je een beschrijving van alle workshops. Onderaan kun je jouw voorkeuren en je gegevens invullen.

Tot ziens op 19 juni!

Email address *
Wat is je naam?
Your answer
Bij welke organisatie/school werk je?
Your answer
1. Experimenteer zelf met voedsel als laborant! (VO)
In deze workshop krijgt u de kans om zelf met Future foodLAB aan de slag te gaan: al uw zintuigen worden hier geprikkeld! Kookdocent en kok Marjolein Triesscheijn vertelt u hoe ze de talenten van de jongeren in de keuken versterkt en hoe complexe begrippen zoals ‘voedselverspilling’ vertaald worden in praktische en avontuurlijke oefeningen. Zin in een voorproefje, kom dan naar de Future foodLAB workshop!
2. Hoe maken jouw leerlingen zelf een gezonde lunch? (PO)
SuperChef Jeroen van KinderResto geeft een workshop over hoe jouw leerlingen een gezonde lunch kunnen maken.
3. Maak kennis met hightech leren in verbinding met de natuur (PO en VO)
Duurzame innovatie is nodig om een gezonde en leefbare Aarde te krijgen, te behouden en door te geven aan volgende generaties. Hoe kunnen we kinderen bewuste keuzes leren maken op een aansprekende en innovatieve manier? Lesconcept GrowWizzKid helpt kinderen zelf antwoorden te vinden door onderzoekend leren aan de hand van jaarrond kweken van gewassen in een hightech binnenteeltsysteem en in het seizoen in de moestuin.
4. Ga op ontdekking in de moestuin van het Marecollege! (PO en VO)
Docente Voedselvaardigheden Jessica Zwartjes neemt je mee naar de moestuin naast de school. Zij laat zien wat er groeit aan groenten en kruiden, en wat de relatie is met onderwijs in gezonde en duurzame voeding. Als deelnemer neemt u letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken.
5. Leer hoe leerlingen een Duurzaam Gerecht voor het Grand Café van de Hortus opzetten. (VO)
In deze workshop toont docente Yvonne Gallagher hoe een jarenlange succesvolle samenwerking rond gezonde en duurzame voeding tot stand is gekomen tussen het Da Vinci College, de Hortus botanicus en twee cateringbedrijven binnen het schoolvak Onderzoek en Ontwikkeling (O&O).
6. Hoe kan je voedingsleer vakoverschrijdend aanbieden? (VO)
Een docent van het Marecollege vertelt en toont de verschillende manieren waarop gezonde, duurzame voeding een plek heeft gekregen in het curriculum van de school.
7. (W)Etenschappelijk (VO)
TechnoLab zet leerlingen aan! In deze workshop bent u kort en interactief bezig met voedsel aan de hand van vragen en discussies. Onze workshops gaan steeds door in rondes van 10 tot 12 minuten. Op 19 juni kan u zelf ervaren hoe het is om in de huid te kruipen van een palmolie-boer en kan u peilen of u de wereld zou kunnen veroveren met uw nieuwe ras (GMO)-druiven.
8. Zet een leerplan op voor voeding met SLO (PO)
Aan de hand van een overzichtskaart voeding dat kan ingezet worden als een score-instrument, ontdekken we samen welke mogelijkheden er zijn om een doorlopend leerplan te ontwikkelen voor alle groepen. Vanuit uw eigen behoeften voor uw school krijgt u handvatten om het leerplankader Gezonde Leefstijl te gebruiken voor het maken van keuzes rond gezonde en duurzame voeding.
9. Zet een leerplan op voor voeding met SLO (VO)
Aan de hand van een overzichtskaart voeding dat kan ingezet worden als een score-instrument, ontdekken we samen welke mogelijkheden er zijn om een doorlopend leerplan te ontwikkelen voor alle groepen. Vanuit uw eigen behoeften voor uw school krijgt u handvatten om het leerplankader Gezonde Leefstijl te gebruiken voor het maken van keuzes rond gezonde en duurzame voeding.
10. Ontwikkel een succesvol voedingsproject (VO)
Caroline Manuel, docente biologie aan het Bonaventura College in Leiden, heeft een project rond gezonde/duurzame voeding geschreven dat jarenlang op haar school is uitgevoerd. In deze workshop vertelt ze waar je zoal rekening mee moet houden bij het ontwikkelen en organiseren van een succesvol voedingsproject.
Maak kennis met smaaklessen en smaakmissies voor groep 1-8 (PO)
Smaaklessen is een lesprogramma voor de hele basisschool. Voor elke jaargroep zijn er vijf Smaaklessen. Deze lessen zijn verdeeld over vijf thema’s: Smaak, Gezond eten, Voedselproductie en duurzaamheid, Consumentenvaardigheden en Voedselbereiding. Beleven staat centraal.
De opzet is dat de Smaaklessen elk jaar worden gegeven. Het programma is effectief gebleken om kinderen voedselvaardig te maken.
Aan welke workshops wil jij deelnemen?
Geef hieronder aan wat uw eerste, tweede en derde keuze is.
We doen ons best om iedereen tevreden te stellen bij het indelen van de workshops.
De definitieve indeling wordt bekend gemaakt op de bijeenkomst zelf.
Wat is jouw eerste keuze?
Wat is jouw tweede keuze?
Wat is jouw derde keuze?
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service