Inschrijven als vrijwilliger bij Broeiklas!
Met het project “Broeiklas4” breidt Broeiklas VZW vanaf mei haar werking uit. Vrijwilligers zullen studiebegeleiding bieden op 4 Aalsterse scholen aan leerlingen die taal- of leerachterstand hebben opgelopen als gevolg van de coronacrisis. Het gaat over Vrije basisschool De Linde in Nieuwerkerken, Tolstraat 1 en drie scholen in Aalst centrum: Vrije basisschool Sint-Anna, Spaarzaamheidstraat 29/A, GO! basisschool Park, Eikstraat 8 en Stedelijke basisschool De Duizendpootjes, Binnenstraat 157.

De organisatie van studiebegeleiding aansluitend op schooluren op de school zelf heeft veel voordelen. Kinderen die zich niet kunnen verplaatsen tot in De Gendarmerie waar Broeiklas vzw studiebegeleiding biedt sinds 2017 krijgen ook kans op deze ondersteuning. Buurtbewoners, grootouders of ouders van andere kinderen die zich willen engageren als vrijwilligers voor studiebegeleiding moeten zich ook niet verplaatsen tot in De Gendarmerie.

Nieuw aan dit project is dat naast studiebegeleiding aan kinderen ouders zullen geholpen worden om hun kind beter te begeleiden bij het huiswerk.

Vrijwilligers ondersteunen lagere schoolleerlingen bij hun huiswerk, zonder de verantwoordelijkheid van de kinderen over te nemen. Naast samen toetsen voorbereiden kan ook leerstof herhaald worden of kunnen leerling en vrijwilliger samen lezen of rekenoefeningen maken. Ook kleuters uit 3de kleuterklas worden op een kindvriendelijke manier voorbereid voor overstap naar het eerste leerjaar aan de hand van taalstimulerende educatieve gezelschapspelletjes. Om vrijwilliger te zijn is geen ervaring of een wekelijks engagement vereist. Broeiklas organiseert regelmatige fel gesmaakte vormingen voor de vrijwilligers.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy