Апликација за учесници на програма за локален активизам и застапување „Младински локални иницијативи“ во Кочани
Како млад човек од Кочани, дали можеш да ги идентификуваш потребите на твоите врсници во општината? Потребна ти е мотивација и алатки за да ја направиш промената која сакаш да ја видиш? Доколку одговорот е ДА – овој повик е токму за тебе!

Во рамките на проектот Младински локални иницијативи кој Здружението на граѓани Младите можат го имплементира, поточно во неговата втора фаза „Програма за локален младински активизам и застапување Младински локални иницијативи“, Младите можат објавува повик за 10 млади од општина Кочани кои ќе учествуваат во истата.
Втората фаза на проектот следува по идентификуваните младински предизвици преку спроведеното истражување на тема „Потребите на младите на локално ниво“ и е предвидено да вклучи 10 млади од општина Кочани.
Овие млади ќе поминат низ 2 модули на обуки на почетокот на април, преку кои ќе стекнат знаење и вештини за планирање, застапување, тимска работа, лидерство, правење промена во заедницата и младинско учество.
По обуките, од април до јуни, младите ќе имплементираат локални иницијативи за застапување во период од три месеци во својата општина преку кои ќе ги адресираат на свој начин претходно идентификуваните предизвици. Преку иницијативите за застапување тие ќе остварат соработка со општините се’ со цел да се овозможи долгорочна соработка со локалните власти која ќе придонесе кон подобрување на животот на младите.

Доколку си млад човек на возраст од 15 до 22 години, живееш во Кочани и си спремен да направиш промена за младите во твојата заедница, а патем да се развиеш на лично ниво и да стекнеш нови искуства оваа програма е токму за тебе!

Пријави се за учество во истата со пополнување на овој апликацискиот формулар најдоцна да утре.

Email address *
Име и презиме *
Your answer
Мобилен телефон *
Your answer
Датум на раѓање *
MM
/
DD
/
YYYY
*
Зошто сакаш да бидеш дел од Младински локални иницијативи? *
Која е твојата мотивација за учество на програмата? Зошто сметаш дека токму ти треба да бидеш дел од оваа програма за локален младински активизам и застапување? Кои се твоите најсилни страни? Што е она што те прави тебе поразличен/на од твоите врсници?
Your answer
Кое е твоето досегашно искуство во волонтирање и работа во тим? *
Your answer
Што очекуваш да научиш/доживееш/промениш преку учеството во оваа програма? *
Кои се твоите очекувања во однос на тренингот за градење на капацитети, во однос на имплементацијата на тримесечните иницијативи и резултатот од истите, во однос на тимската работа и во однос на логистичката подготовка и реализација на програмата
Your answer
Што е она што те исполнува најмногу во животот? *
Сподели со нас нешто повеќе за тебе лично. Кои се твоите најголеми интереси и насоки во кои би сакал/а да се развиваш на лично и професионално ниво? Што е она што би сакал/а да оставиш зад себе на овој свет?
Your answer
Што според тебе е најголем предизвик за еден млад човек како тебе од Велес во неговиот секојдневен живот? *
Објасни ни како би го адресирал овој предизвик и како би направил промена по тоа прашање
Your answer
Дали сметаш дека би имал/а доволно време да се посветиш и активно да учествуваш во целата програма? (март до јули) *
Размисли ги своите обврски и своето време. Дали го потврдуваш твоето учество и истрајност во текот на 2та модули на обуки во март (два пати по два дена) и во текот на имплементацијата на тримесечната иницијатива во април, мај и јуни (по еден состанок на неделно ниво, плус организирање и реализирање на активности во рамки на иницијативата)?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service