THIRRJE PER APLIKIM
TURIZMI KREATIV SHQIP

Studentët ndërtojnë një zhvillim të qëndrueshëm ekonomik përmes turizmit.

Shkolla një javore
1-5 Mars, 2020
Apliko tani!

ISSH i mbështetur nga AMSHC organizon shkollën një javore 'Angazhimi i rinisë në procesin e zhvillimit të turizmit kreativ dhe pjesëmarrjes së studentëve në ndërtimin e një zhvillimi të qendrueshëm ekonomik përmes turizmit', e cila do të zhvillohet në qytetin bregdetar të Sarandës, nga 1- 5 Mars 2020.


Afati i fundit i aplikimit : 30 Dhjetor 2019

Emri/Mbiemri *
Gjinia *
Mosha *
Arsimi *
Punësimi
e-mail *
Numer telefoni
Pritshmëria juaj nga shkolla një javore
Përshkrim i idesë tuaj për zhvillimin e turizmit në Shqipëri *
Jeni të disponueshëm për të marrë pjesë gjatë gjithë kohëzgjatjes së shkollës një javore?
Clear selection
Informacion mbi thirrjen

Shqiperia, prej disa vitesh eshte duke i fokusuar energjit e saj ne zhvillimin e turizmit. Pozicioni i saj gjeografik dhe larmishmeria e relievit e ben Shqiperine nje vend te lakmueshem per turistet e huaj. Turizmi eshte nje pike e rendesishme strategjike e kesaj qeverie. Te dhenat e buxhetit tregojne, qe 1-1.5 miliard jane te hyra ne buxhet vetem nga industria e turizmit dhe 5% e punesimit ne vend vjen pikerisht nga kjo industri edhe pse me nje histori te shkurter ne krahasim me fqinjet tane, turizmi eshte nje realitet ekonomik jo vetem per buxhetin e shtetit por dhe per te ardhurat e familjeve shqiptare.

Qellimi kryesor i projektit eshte te mundesoje nje platforme kombetare studentore per te mbledhur ide kreative nga te rinjte ne fushen e turizmit dhe te krijohen vende te reja te punes, te angazhohen te rinjte ne politikat ekonomike te turizmit. Qasja ne tregun e punes ne fushen e turizmit dhe kualiteti i punes (orari dhe pagat) per te rinjte mund te permiresohet permes ofrimit te ideve kreative ne zgjidhjen e problemeve te qasjes nga te rinjte ne kete sektor. Nje tjeter qellim i projektit eshte t’u mundesoje hapesire te rinjve ne nje seri diskutimesh, qe te shprehin nevojat e tyre dhe idete e tyre, qe me pas do i transmetojne perfaqesuesve shteterore dhe donatoreve si plane biznesi.


Faza 1

Te rinj te moshes 20-35 vjec do te aplikojne duke propozuar nepermjet nje eseje idene e tyre mbi menyrat e promovimit te turizmit ne nje audience ndekombetare. Fokusi i esese duhet te jene ne pershkrimin e koncept idese qe do te realizohet e mbi te gjitha ne cilat kategori do te mbeshtetej per te promovuar Shqiperine.


Faza e 2

15 aplikues, qe do te perzgjidhen te marrin pjese ne shkollen verore ne muajin Mars ne qytetin e Sarandes.

Shkolla verore do te mundesoje aftesimin e pjesemarresve ne tre fusha kryesore; shkrim dhe prezantim projekti, prodhim dhe perpunim materialesh audio vizuale, perdorim te rrjeteve sociale ne sherbim te projket idese. Keto ushtrime do te zhvillohen ne sherbim te idese se propozuar nga aplikuesit.


Faza 3

Pas perfundimit te shkolles nje javore 15 pjesemarresit do te ftohen te prezantojne idete e tyre ne nje konference te perbashket. Ne kete konference do te ftohen te jene te pranishem institucione shteterore dhe biznese private te huaja e shqiptare me qellim krijimin e kushteve per nderlidhjen e financuesve potencial me idete e propozuara.Afati i fundit per plotesimin e aplikimit: 30 Dhjetor 2019

Per me shume vizitoni faqen tone:

http://issh.al/sq/2019/10/29/thirrje-per-aplikim/

Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy