Συντήρηση Οργανικών Yλικών
Τα οργανικά υλικά (αρχαιολογικά) περιλαμβάνουν τα αντικείμενα που προέρχονται από το ζωικό (δέρμα, οστά, ελεφαντόδοντο, κέρατα, δόντια, φτερά) και φυτικό κόσμο. Η συντήρησή τους αφορά στη σωστική επέμβαση μέσα στην ανασκαφή, στη διάσωση, στη μεταφορά στο εργαστήριο, στη στερέωση, στον καθαρισμό, στην ανασύνθεση και συγκόλληση θραυσμάτων, στην αισθητική αποκατάσταση και στην προετοιμασία για έκθεσή τους στο μουσείο.Αν είστε ιστορικός, αρχαιολόγος, διαχειριστής πολιτιστικής κληρονομιάς ή γενικά λάτρης της τέχνης και θέλετε να μάθετε τα μυστικά των εργαστηρίων συντήρησης έργων τέχνης, ελάτε να παρακολουθήστε τον νέο κύκλο workshop στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο μετρό Αμπελόκηποι.

Κατά την διάρκεια ενός 3ωρου την εβδομάδα (σύνολο 20 μαθήματα/60 ώρες: θεωρία και εργαστήριο και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε μουσείο) θα γνωρίσεις από κοντά από κοντά τις μεθόδους καθαρισμού, στερέωσης, συγκόλλησης, συμπλήρωσης των χαμένων μερών και αισθητικής αποκατάστασης αλλά και τρόπους για την καλύτερη αποθήκευση και έκθεση των αντικειμένων από δέρμα, χαρτί και οστό (αρχαίων και σύγχρονων).

Στο τέλος του κάθε κύκλου δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης και υπάρχει η δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε διεθνές πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας σε ανασκαφή ή αναστήλωση.


Θα πραγματοποιείται ένα 3ωρο μάθημα την εβδομάδα και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 300 ευρώ το οποίο καταβάλλεται σε 2 δόσεις των 150 ευρώ.

Μόλις συμπληρωθεί η τάξη, θα κανονιστεί μια συνάντηση γνωριμίας με τον/την καθηγητή/τρια και τους υπόλοιπους μαθητές για να γνωριστείτε και να καθορίσετε τις μέρες και τις ώρες πραγματοποίησης των μαθημάτων σας.

Τα μαθήματα θα γίνουν στο νέο χώρο του οργανισμού EUphoria στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο μετρό Αμπελόκηποι.

Τα νέα τμήματα μας θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο 2019 και για την συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης θα λάβεις έγκαιρη ενημέρωση μέσω τηλεφώνου ή email από εμάς.

Αν θέλεις να ενταχθείς στο τμήμα, παρακαλούμε συμπλήρωσε αυτή την φόρμα για να κρατήσεις την θέση σου.
Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση ή πληροφορία παρακαλούμε μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο info@euphoriayouthlab.euΦιλικά,
η ομάδα του EUphoria

Ονοματεπώνυμο *
Τηλ. Επικοινωνίας *
e-mail *
Facebook *
Όσον αφορά τις ώρες πραγματοποίησης των μαθημάτων, για τι τμήμα ενδιαφέρεσαι; *
Σχολή-Πανεπιστήμιο
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy