Inspiratiedagen onderwijsrobot 2019
Inspiratiedagen onderwijsrobot
Ben je benieuwd hoe je een robot in je les kunt gebruiken? Wil je geïnspireerd raken over hét leermiddel van de toekomst? Kom dan kennismaken met onderwijsrobot NAO tijdens onze inspiratiedagen!

NAO bereidt leerlingen voor op een digitale samenleving. De onderwijsrobot is een veelzijdig leermiddel waarmee leerlingen om leren gaan met technologie en werken aan hun digitale vaardigheden. Daarnaast kunnen leerlingen met NAO oefenen voor schoolvakken als rekenen en taal.

We laten je zien hoe leerlingen de onderwijsrobot kunnen programmeren. Zo kan NAO al door de jongste basisschoolleerlingen worden geprogrammeerd met behulp van instructiekaartjes. Oudere leerlingen programmeren NAO met blokkentaal via een online omgeving. De robot kan praten en lopen, en reageert op spraak en aanraking. Door interactie met de onderwijsrobot leren leerlingen de technologie van morgen beter begrijpen en ermee werken.

De onderwijsrobot kan daarnaast ingezet worden als assistent. Laat NAO een quiz geven bij thematische lessen of gebruik NAO voor taal- en rekenlessen. Als leerkracht maak je eenvoudig zelf lesmateriaal of selecteer je een app uit de online bibliotheek. NAO kan een presentatie geven op een smartboard en een verhaaltje vertellen. Je kunt de robot in de klas ook als “energizer” inzetten om leerlingen even intens te laten meebewegen met de robot .

Onze inspiratiedagen zijn bedoeld voor leerkrachten, ICT-coördinatoren, schoolbesturen en andere geïnteresseerden die benieuwd zijn naar de mogelijkheden om de onderwijsrobot als leermiddel in te zetten in het onderwijs.

Programma
In mei en juni 2019 organiseren Robots in de Klas en WisMon op woensdagmiddagen een aantal inspiratiesessies. Een inspiratie sessie duurt 2 uur. Tijdens een sessie krijg je uitgebreide uitleg over de mogelijkheden van de onderwijsrobot en ga je natuurlijk ook zelf aan de slag.

Hieronder kun je je aanmelden voor een van onze inspiratiesessies. Let op, ruimte voor deelname is beperkt, dus het kan zijn dat je gewenste slot vol is. Wees er dus snel bij!

Practische informatie
Woensdag 19 juni, 15:00-17:00
Locatie: WisMon, Lucasbolwerk 15, 3512 EH Utrecht

Kosten: geen

Vragen: stuur een email naar info@robotsindeklas.nl, of kijk op onze website
http://robotsindeklas.nl

Aanmelden
Ja, ik wil graag kennis maken met de onderwijsrobot. Ik meld mij aan voor de volgende datum:
Inspiratie-sessie
Woensdag 19 juni 2019 van 15:00-17:00 bij WisMon in Utrecht
Naam *
Your answer
School/organisatie *
Your answer
Functie
Your answer
Email *
Your answer
Telefoon
Your answer
Ik heb van de inspiratiedagen gehoord via:
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service