COVID-19 IMPACT study (FIN)
Tutkimus

COVID-19:ään liittyvien tunteiden ja toimintatapojen tutkiminen


COVID-19-koronaviruksesta on tullut maailmanlaajuinen pandemia. Viruksen heikentäminen riippuu toimista, joilla viruksen leviämistä voidaan rajata. Tarvitsemme tietoa siitä, kuinka parhaiten varmistetaan terveyttä edistävien toimintatapojen noudattaminen ja / tai pandemian aiheuttamien negatiivisten tunteiden käsittely. Äskettäin The Lancet -lehdessä julkaistu katsaus korosti tarvetta tutkia enemmän pandemioiden ja eristyneisyyden psykologisia vaikutuksia. Siksi tutkijat ympäri maailmaa yrittävät ymmärtää eristykseen ja virukseen liittyviä psykologisia kysymyksiä. Tämän tutkimuksen (COVID-IMPACT) yleisenä tavoitteena on ymmärtää korona (COVID-19) -pandemiaan liittyviä psykologisia kysymyksiä.

Sinua pyydetään täyttämään verkossa joukko kyselylomakkeita 8 viikon ajanjakson aikana. Ensimmäinen vastaamiskerta kestää noin 30 minuuttia ja seuraavat noin 10 minuuttia.

Kyselyn aikana sinut pyydetään vastaamaan kysymyksiin, jotka koskevat seuraavia asioita
- Taustatiedot
- Tupakoitko, oletko fyysisesti aktiivinen tai juotko alkoholia
- Seurataanko ohjeita, jotka koskevat eristäytymistä
- Millaisia uskomuksia sinulla on viruksesta
- Miten ahdistunut olet ja millainen on mielialasi
- Toimintatavat eristyksen käsittelemiseksi
- Positiiviset ja negatiiviset tunteesi tai tunnetilasi

Tutkimukseen osallistumiseen ei liity mitään riskiä, haittaa tai vahinkoa. Lisäksi mahdolliseen vastaajan tunnistamiseen ei ole riskiä, koska kyselylomake täytetään nimettömästi.

Tietojasi säilytetään enintään viisi vuotta henkilötietoja koskevien lakien ja yleisen EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR:n) mukaisesti. Vain tutkijoilla on pääsy tutkimusaineistoon, jota käsitellään luottamuksellisesti ja nimettömänä.

Vastauksesi auttavat meitä kehittämään toimenpiteitä henkilöille, jotka ovat joutuneet eristyksiin ja rajoitusten kohteeksi. Ne auttavat myös yleisesti terveyden ylläpitämisessä. Olet mukana tässä auttamistyössä. Tutkimukseen ei liity rahallisia hyötyjä.

Voit lopettaa osallistumisesi milloin tahansa ilman seuraamuksia. Tällöin kaikki antamasi tiedot hävitetään.

Kaikki kerätyt tiedot koodataan SPSS-tilasto-ohjelmassa ja tallennetaan ulkoiselle kiintolevylle, joka pidetään lukittuna Kyproksen yliopiston ACThealthy-laboratoriossa. Tällaisiin sähköisiin tiedostoihin pääsy edellyttää suojaustunnuksen käyttöä, jonka vain tutkijat ja projektikoordinaattori tuntevat. Tutkijat sekä eettisten toimikuntien jäsenet sitoutuvat noudattamaan tiukasti tutkimukseen osallistujien salassapito- ja tietosuojamääräyksiä. Jos tutkimustulokset julkaistaan, henkilöiden salassa pysyminen varmistetaan, koska osallistujien henkilökohtaisia tietoja, jotka voisivat johtaa heidän tunnistamiseen, ei mainita. Suostumuslomakkeet ja sähköisessä muodossa olevat tiedot tuhotaan viiden vuoden kuluttua tutkimuksen suorittamisesta yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 5 artiklan (1 kohta) ja johdanto-osan 39 kappaleen mukaisesti. Viiden vuoden kestoa pidetään riittävänä tietojen analysoimiseksi ja tieteellisten artikkelien julkaisemiseksi.

Ota yhteyttä Kyproksen yliopiston tutkimuksen tukipalvelun päällikköön, jos sinulla on tutkimusta koskevia valituksia. Seuraavassa yhteystiedot:

Kyproksen yliopiston tutkimuksen tukipalvelun päällikkö tohtori Marios Demetriades
Puh .: 222894287, faksi: 22895506
Sähköposti: demetriades.a.marios@ucy.ac.cy

Lisätietoja tai selvennyksiä tutkimusohjelmasta voi saada ottamalla yhteyttä koordinaattoriin, Dr. Angelos Kassianos iin osoitteeseen kassianos.angelos@ucy.ac.cy

Lisätietoja professori Raimo Lappalainen, raimo.lappalainen@jyu.fi

Ole hyvä ja täytä sähköpostiosoitteesi joka kerta, kun täytät kyselylomakkeet
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy