Szüléstörténetek covid-19 idején - Erdély
Kedves Édesanyák!
Mindannyiunk élete megváltozott ebben az oly sok reménnyel és különleges érzésekkel, elvárásokkal indult húsz-húsz egynegyedében, de talán a TI életetek, megéléseitek nyomnak legtöbbet a latban akkor, amikor a nagy ismeretlen előtt állva, akárhányadik szülésetek körül mindent körülvett a bizonytalanság, a homály és a sok-sok kétely. Reménykedünk, hogy azért nem mindenkit sokkolt a változás, itt mindenkit meg szeretnénk hallgatni :)!

Próbáltunk egy zárt FB csoporttal segítségetekre lenni, kapcsolatot tartva egymással, magatokkal, és velünk, akik a kispadról szurkoltunk megannyi alkalommal. A szülés-születés olyan, mint az ujjbegyen a recék, mindenkinek más, és egyénen belül minden szülés-születés egy-egy újabb rece, valahol.

Ezt az űrlapot azért találtuk ki, hogy kedvetek szerint írjátok ki magatokból a szépet, a mást, a furcsát, a kellemetlent, a véleményt, a tapasztalatot, és bármit, amivel úgy érzitek, hogy egyszer segíthettek még a rendszer változásán, az orvosok és páciensek közötti tér csökkentésében, és közelednénk az ideális, háborítatlan fele.

Személyes tapasztalatunk az, hogy a "maradj otthont" kitartóan és kegyetlenül követte a "ne csinálj semmit" akció, és az előírásoknak megfelelően szót fogadva, nagyon sok kapcsolat hidegült el, távolodtak el egymástól az emberek, az érzések és az érzelmek. De érintés, kapcsolódás nélkül nincs élet a földön, és nekünk még sok dolgunk van e világon, szóval kérünk, hogy nyissatok, és vigyétek hírét a lehetőségnek, hogy ezen a felületen névtelenül fogadjuk történeteiteket, meglátásaitokat, csak éledjünk fel ebből az álomból, kezdjünk cselekedni, törődni, és segíteni. Mindenre jut idő, csak el kell indulni!

Köszönjük a bizalmatokat, és hogy válaszaitokkal hozzájárultok egy mindenki számára különleges időszak élményeinek a feldolgozásához, tanulságos tudnivalóihoz, és reményeink szerint az állapotok fejlesztéséhez.

Tudnivalók:
- egy csokorba szeretnénk gyűjteni a sok-sok tapasztalatot
- bármilyen településről jöhetnek a történetek, rövidek, vagy hosszabbak
- amennyiben elérhetőséget adtok meg, úgy mindenképpen értesítünk, hogy hová jutottunk ezzel a kezdeményezéssel - sosem élnénk vissza a személyes adataitokkal, ezeket csakis ezen kezdeményezésre használnánk, felvilágosításotokra
- amennyiben kérdésetek van, keressétek az egyesület vezetőjét (Tiboldi Bea - 0740068003)
- Várandósok covid-19 idején csoport: https://www.facebook.com/groups/varandosokCovid19Csikszereda/
________________________________
ADATVÉDELEM: A Csíki Anyák Egyesülete, továbbiakban a kérdőív szerkesztője, betart minden érvényben lévő adatvédelmi törvényt. A szerkesztő elfogadja, hogy nem továbbítja a kérdőívre válaszolók személyes adatait, a kérdőív végén esetlegesen megadott emailcímet és/vagy telefonszámot csak és kizárólag kapcsolattartás, tájékoztatás jelleggel használja. A szerkesztő nem ösztönzi a fogadók által nem kért, tömegesen küldött hirdetést, nem adja meg az esetlegesen közölt adatokat harmadik fél számára (magánszemélyek vagy cégek), nem adja el, nem ajánl, nem tekinti csere tárgyának ezen az oldalon megszerzett információkat, és nem teszi hozzáférhetővé a válaszadók kifejezett hozzájárulása nélkül. Minden olyan felhasználó, aki kifejezetten a szerkesztő űrlapján szolgáltatott telefonszámot illetve e-mail címet, dönthet ezek utólagos eltávolításáról. Jogi alap: 679/2016 EU GDPR Rendelet.
1. Szülés helye (település neve) *
2. Szülés ideje (csak az év és hónap - pl. 2020. május) *
3. Szülés helyszíne *
4. Szülés módja *
5. Hányadik szülés? *
6. Amennyiben többedik szülés a mostani, előző szülése(i)vel szemben, ez is hasonló módon történt? *
7. Kísérővel szeretett volna szülni? *
(apa, édesanya, barátnő, dúla stb.)
8. Mi az, amit pozitív élményként mondana el a szülése kapcsán? *
Bármit mesélhetsz (kedves/segítőkész személyzet, melegvizes borogatás, illóolajak használata, gátvédelem, késleltetett köldökzsinór elvágás, bőr-bőr kontaktus, aranyóra stb.)
9. És, ami nem tetszett? *
(beavatkozások: szülésindítás, gyorsítás, gyakori vizsgálat, tágítás, társ/szülőszék/labda/melegvizes borogatás stb. hiánya, goromba beszéd/hozzáállás, siettetés, gátmetszés, kaparás, gyógyszer adminisztrálás stb.)
10. Kórházi szülésre készülve, megnyugtatná, ha a szülés előtt ismerné az intézmény belső protokolljait a különböző szüléslehetőségek körül? *
(hüvelyi szülés, császáros szülés, elfolyt magzatvíz, hüvelyi szülésből sürgősségi császár stb.)
11. Vannak észrevételei, javaslatai a szülészeti osztály irányába? *
(alkalmazottak, ellátás, berendezés, felszereltség, tisztaság, hasonlók terén)
12. Tagja valamilyen nőket, édesanyákat támogató közösségnek? *
(egyesület, csoportosulás, Facebook csoport, levelezőlista, egyházközség)
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy