Program Prilike - Poziv za poslodavce

UNICEF, Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid i Ministarstvo prosvjete Crne Gore, uz finansijsku podršku fondacije TUI Care, započinju realizaciju programa Prilike, kako bi omogućili adolescentima u Crnoj Gori, koji imaju 16 -19 godina i pohađaju 2, 3 ili 4. razred srednje škole, učešće na praktičnoj obuci u profesiji ili oblasti od njihovog interesovanja.

Cilj je da se ovim programom poboljša kvalitet obrazovanja kroz jačanje fokusa na karijernu orjentaciju, kao sastavni dio školovanja i time da se adolescenti pribiliže tržištu rada, a poslodavce njihovoj budućoj radnoj snazi.

Program će biti realizovan na teritoriji Podgorice, Cetinja i Herceg Novog, kao i u susjednim gradovima i za početak, biće dostupan učesnicima i učesnicama četiri srednje škole:

  • Gimnazija ''Slobodan Škerović'' - Podgorica;
  • Ekonomska škola ''Mirko Vešović'' - Podgorica;
  • JU Gimnazija - Cetinje;
  • Srednja mještovita škola ''Ivan Goran Kovačić'' - Herceg Novi;
Želimo da Vas pozovemo da se pridružite programu i pružite Priliku adolscentima da u Vašoj instituciji/kompaniji/organizaciji učestvuju u praktičnoj obuci u trajanju od minimum dva, a maksimalno pet dana do 3h dnevno.

Vaša institucija/kompanija/organizacija se može opredijeliti da ugosti jednog/jednu ili adolescenta i adolescentkinju u određenom sektoru i da im tokom trajanja obuke pružite uvid u funkcionisanje više različitih sektora. Tokom prijavljivanja, možete navesti raspoložive periode za praktičnu obuku, kao i broj dostupnih mjesta za obuku tokom tog perioda.

Administrativnu i tehničku podršku pri realizaciji praktične obuke, pružiće ADP-Zid od početka procesa (prijave adolescenta i poslodavca, posredovanje u komunikaciji, pružanje saglasnosti škole i roditelja, itd.) do kraja obuke (uključujući kratku evaluaciju programa od strane kompanije i adolscenata). Programom nije predviđeno da praktična obuka bude plaćena, dok će troškove prevoza za adolescenta snositi organizator programa.

Za sve dodatne infromacije o programu Prilike možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: adp.zid@gmail.com ili telefonom na broj 067 210 848. Potrudićemo se da zakažemo telefonski poziv ili sastanak u skladu sa Vašim prijedlogom.

Srdačan pozdrav,
Tim ADP-Zid

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Naziv kompanije/organizacije/institucije: *
Adresa i grad: *
Ime i prezime odgovorne osobe: *
Ime i prezime kontakt osobe za potrebe realizacije programa Prilike: *
Broj telefona kontakt osobe: *
E-mail adresa kontakt osobe: *
Oblast djelovanja kompanije/organizacije/institucije: *
Raspoloživa zanimanja/sektori za praktičnu obuku: *
Dužina trajanja praktične obuke koji možete ponuditi adolescentima: (napomena: praktična obuka može trajati od 2 do 5 dana, do 3h denvno):
*
Mjeseci kada bi se praktična obuka realizovala u Vašoj  kompaniji/organizaciji/instituciji: *
Oktobar 2023;
Novembar 2023;
Decembar 2023;
Januar 2024;
Ferbuar 2024;
Mart 2024;
April 2024;
Maj 2024;
Jun 2024;
Jul 2024;
Mjeseci kada bi se praktična obuka realizovala
Maksimalni broj adolescenata koji mogu učestovati na praktičnoj obuci u Vašoj kompaniji /organizaciji /instituciji tokom istog perioda: *
Maksimalni broj adolescenata koji mogu učestovati na praktičnoj obuci u Vašoj kompaniji /organizaciji /instituciji tokom različitih mjeseci: *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid. Report Abuse