Bevraging 'immaterieel cultureel erfgoed en archieven'
'Immaterieel cultureel erfgoed' (ICE)? Doet dit bij jou onmiddellijk een belletje rinkelen? Of helemaal niet? Wat is de relatie tussen 'immaterieel cultureel erfgoed' en archieven? En wat kan een kruisbestuiving tussen archiefdiensten en 'immaterieel cultureel erfgoed' opleveren?

Tapis Plein, het landelijk expertisecentrum immaterieel cultureel erfgoed en erfgoedparticipatie is alvast benieuwd. Daarom starten we, i.s.m. het platform ‘immaterieelerfgoed.be, een traject op waarbij we samen met de archiefsector verkennen welke stappen en ontwikkelingen er binnen de sector mogelijk zijn voor een werking rond immaterieel cultureel erfgoed.

Als eerste stap in dit traject zetten we een veldbevraging op om de stand van zaken in kaart te brengen en een beeld te krijgen van de noden, vragen, kansen en struikelblokken i.k.v. het werken van archieven rond 'immaterieel cultureel erfgoed'.

Naast de gesprekken die we plannen met enkele archiefinstellingen verspreiden we deze vragenlijst. Hiermee willen we zo veel mogelijk stemmen horen om een duidelijk beeld te krijgen van de wijze waarop archieven momenteel met immaterieel cultureel erfgoed aan de slag gaan en wat de toekomstmogelijkheden zijn.

De resultaten van deze bevraging analyseren en verwerken we anoniem in een rapport om, in verdere dialoog met de archiefsector, acties op maat te formuleren met oog op de toekomstige werking. We zouden het dan ook heel erg appreciëren, indien u wat tijd wil vrijmaken om de vragenlijst zo goed mogelijk in te vullen.

De vragenlijst gaat in op volgende aspecten:

I. Het concept en het beleid omtrent 'immaterieel cultureel erfgoed'
II. 'Immaterieel cultureel erfgoed' binnen de werking van de eigen archiefdienst
III. De sector
IV. Contacten met (immaterieel cultureel-)erfgoedgemeenschappen
V. Noden, vragen en opmerkingen

Alvast hartelijk bedankt!

Email address *
Naam
Your answer
Organisatie
Your answer
De antwoorden op deze vragenlijst zijn gebaseerd op:
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service