"Szolnoki DAL" 2018 - Nevezési lap és Versenyszabályzat
Versenyszabályzat

A „Szolnoki Dal” Fesztivál a Civil Regionális Társulás (székhelye: 5000 Szolnok, Szapáry u. 19., adószáma: 18827398-1- 16, képviseli: Tóth Ferenc) rendezvénye, melynek részeként kerül megrendezésre a Zene-Csata, mely a Kamasz-Tanya Gyermek és Ifjúsági Egyesület által megnyert, EFOP-1.3.5-16-2016-00022 azonosítószámú, Forrás-projekt megnevezésű pályázatának Generációs rendezvénye. A Generációs Rendezvény és a Zene-Csata együttműködő partnere a Civil Regionális Társulás.
A Zene-Csata a szolnoki és Szolnokhoz kötődő zenekarok „háborúja”, vándordíj alapítással. Célja: tematikus szórakozás létrehozása a célcsoport idősebb és fiatalabb tagjai számára továbbá a közösségek aktivitásának, együttműködésének valamint az összetartozás érzésének növelése, a kulturális társadalmi különbségek csökkentése.
1. A nevezési lap kitöltésével, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat, a rendezőség közreműködését és betartja a verseny szabályait.
2. A versenyző kijelenti, hogy a regisztráció során elküldött adatok a valóságnak megfelelnek, és hozzájárul a szervezők adatbázisában való tárolásához, és a rendezvényen történő felhasználásához. A nem megfelelő adatok közléséből, ill. hiányos megadásából adódó kellemetlenségekért a rendezőség semmilyen felelősséget nem vállal.
3. Nevezés:
a. A versenyre történő nevezés emailen, történik az „info.szolnokidal@gmail.com” email címre történő jelentkezéssel, vagy a „Szolnoki DAL 2018 - nevezési lap” Google dokumentum https://goo.gl/2NDBaK kitöltésével az alábbi tartalommal:
• Fellépő neve / Formáció megnevezése
• Tagok létszáma
• Tagok neve és életkora
• Választott könnyűzenei stílus megnevezése
• Produkciók megnevezés és hossza (nem saját szám esetén az eredeti mű előadója és címe)
• Kapcsolattartó telefonszáma és email címe
• 1 db minimum 300 karakter leírás a formációról (céljairól, jövőképéről, hitvallásáról, stb)
• 1db minimum fullHD felbontású, jó minőségű fénykép a formációról
• 1db minimum fullHD felbontású 50-120 másodperc közötti bemutatkozó videó, melyben üdvözli a formáció a versenyre érkező látogatókat az alábbi mondattal: „Mi ott leszünk a Szolnoki Dal Fesztiválon. Szavazz RÁNK!”
b. A versenyre kizárólag amatőr előadók nevezhetnek bármilyen műfajban, betöltött 14 éves kortól.
c. Hivatásos versenyző nem nevezhet, aki tevékenységét vállalkozásban, jövedelemszerzési céllal, foglalkozásszerűen folytatja az adott versenyszám műfajában.
d. Nem lehet ízlésromboló, közerkölcsöt sértő vagy kirívóan gyenge műsorszámmal indulni.
e. Nevezéskor a produkció felvételét elektronikus úton kell eljuttatni a szervező részére a megadott email címre („info.szolnokidal@gmail.com”), vagy a nevezési űrlapon a linket beküldve.
f. A versenyre jelentkező tudomásul veszi, hogy a szervezők előzetesen döntenek a műsorszámok megjelentetéséről.
g. A műsor maximális hossza 20-40 perces lehet. Ettől kivételes esetben el lehet térni, a műfaj jellegéből adódóan.
h. Nevezni kizárólag könnyű zenei produkciókkal lehet. Oly módon, hogy a fellépők által a műsorukból kiválasztott 3 zeneszám a verseny anyaga. A kiválasztott zeneszámok közül legalább 1 zeneszám saját szerzemény (lehetőség szerint magyar nyelven) de a háromból legalább 1 magyarul kell, hogy elhangozzék.
i. Kizárólag élőben énekelhetnek a versenyzők, a playback kizárt, kivéve a videoklipet és az aláfestő zenét. Lehetőleg egy beállítással, gumioptikával (zoom, vario) kell felvenni a produkciót.
j. Nevezési határidő: 2018.05.08.
k. A versenyre való jelentkezésről maximum 48 órán belül a szervezőbizottság értesítést küld a befogadásról.
l. A versenyen való részvétel lehetőségéről a szervezőbizottság 2018.05.09.-ig folyamatosan értesíti a nevezőke.

A rendező fenntartja a jogot, hogy a versenyről és a versenyzőkről fotót és filmet készítsen, melyek a továbbiakban a rendező tulajdonát képezik, és szabadon felhasználja saját reklám tevékenységéhez, kiadványaihoz. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

4. Nevezés lemondása:
• Kizárólag emailben, az online nevezés lezárásáig lehet.

5. Kategóriák:
Nevezni kizárólag könnyű zenei kategóriában lehet, az alábbiak szerint:
• pop,
• rock,
• rap,
• hip-hop,
• jazz,
• szóló ének,
• együttes,
• musical,
• egyéb.

6. Verseny:
A verseny időpontja 2018.06.08 és 2018.06.09.
Helyszín: Szolnok, Hild János tér 1.
A versenyre nevezett előadás minimum 20 perces, maximum 40 perces lehet. Ettől kivételes esetben el lehet térni, a műfaj jellegéből adódóan. A benevezett művek közül 3 zeneszám a verseny anyaga. A kiválasztott zeneszámok közül legalább 1 zeneszámnak saját szerzeménynek (lehetőség szerint magyar nyelven) kell lennie, de a három nevezett mű közül legalább 1 magyarul kell, hogy elhangozzék. (instrumentális zene esetén a rendezők egyénileg egyeztetnek a zenekarral)
A szervezők a nevezők számára biztosítják:
- színpad
- színpadfedés
- világosítás
- hangosítás
- öltöző

7. Zsűrizés:
A zsűri 3 főből áll, a nevezett zeneszámok esetében az alábbiak kerülnek figyelembevételre egy 1-10 ig terjedő skálán értékelve, s az így kapott pontokat súlyozva összeadva:
- Előadásmód:
a. hangszeres tudás,
b. színpadkép,
c. (zenei alázat)
- Saját zeneszámnál:
a. szöveg,
b. előadás,
c. zeneiség

8. Díjazás:
I. helyezett: 150.000.-Ft értékű vásárlási utalvány
II. helyezett: 100.000.-Ft értékű vásárlási utalvány
III. helyezett: 50.000.-Ft értékű vásárlási utalvány
Különdíj esetén Díj mértékét és a feltételrendszert a Díj adója hozza nyilvánosságra, melyet a nevezők számára elektronikus úton a szervezők küldenek meg.
A Versenyre nevező elfogadja, hogyha Verseny díjazása a Kamasz-Tanya Gyermek és Ifjúsági Egyesület, (székhelye: 5000 Szolnok, Lechner Ödön u. 2, adószáma: 18829761-1- 16 képviseli: Tóth Ferencné) által megnyert, EFOP-1.3.5-16-2016-00022 azonosítószámú, Forrás-projekt megnevezésű pályázatán belül a „Zene-Csata” program keretében kerül elszámolásra és amennyiben az az Szja törvény szabályozása alá esik, úgy az adókötelezettségét önbevallás útján a nyertes versenyző teljesíti.

Szolnok, 2018. március 20.

Csizik Renáta
projektvezető

További információk
Teljes projekttel kapcsolatban: Csizik Renáta - projektvezető (forrasprogram@gmail.com)
Furcsa József – producer (muhelycivil@gmail.com)
Szakmai kérdésekkel kapcsolatban: Farkas Róbert – szakmai vezető (info.szolnokidal@gmail.com)
Technikai kérdésekkel kapcsolatban: Bujdosó László – műszaki-technikai vezető (technika.szolnokidal@gmail.com)

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Additional Terms