1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ


Το Γεωπάρκο Σητείας ( https://www.sitia-geopark.gr ), σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Ανωγείων, Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, Βάμου, Ιεράπετρας-Νεάπολης και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων Ηρακλείου, διοργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους Γεώτοπους και την Αειφορία με τίτλο: «Γεωδιαδρομές στα χνάρια του Δεινοθήριου της Σητείας!», από την Παρασκευή 3 Ιουλίου έως την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στο Καρύδι Σητείας και στην ευρύτερη περιοχή.
Το Θερινό Σχολείο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες» που συντονίζει το ΚΠΕ Ανωγείων.
Απευθύνεται σε πενήντα (50) εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας όλης της χώρας και σε πολίτες.
Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με το φυσικό περιβάλλον του Γεωπάρκου Σητείας σε συνδυασμό με τα αρχαιολογικά και πολιτισμικά στοιχεία του καθώς και η ευαισθητοποίηση για την προστασία και την αειφορική του διαχείριση της περιοχής. Επίσης, οι συμμετέχοντες, με εκπαιδευτικές βιωματικές δραστηριότητες, θα προσεγγίσουν τη γεωποικιλότητα και τη βιοποικιλότητα του Γεωπάρκου αλλά και την τοπική κουλτούρα μέσω της αλληλεπίδρασης με τους ντόπιους. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δράσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή.
Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις δράστηριότητες που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου:
-Εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια από τους επιστημονικούς συνεργάτες και συνεργαζόμενους φορείς του Γεωπάρκου Σητείας
-Γνωριμία με την παράδοση και τον τοπικό πολιτισμό μέσα από εργαστήρια γευσιγνωσίας, μαγειρικής, κ.ά.
-Γεωδιαδρομές και πεζοπορίες σε γεωτόπους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ιστορικού ενδιαφέροντος
-Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
-Σπηλαιοκατάβαση, αναρρίχηση, ιστιοσανίδα, ποδηλασία κ.ά.

Κόστος συμμετοχής στο Θερινό Σχολείο: 10 Ευρώ ανά άτομο για όλες τις ημέρες.

Η διαμονή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί σε σκηνές στον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο του κέντρου ενημέρωσης του Γεωπάρκου στο Καρύδι ή, εναλλακτικά, σε ξενώνες της ευρύτερης περιοχής με έξοδα των συμμετεχόντων.
Η σίτιση θα γίνεται στο κέντρο ενημέρωσης στο Καρύδι ή σε εστιατόρια της περιοχής. Όσον αφορά το πρωινό, υπάρχει η δυνατότητα παροχής πρωινού το κόστος του οποίου ανέρχεται σε δέκα ευρώ επιπλέον ανά άτομο για όλες τις ημέρες του Θερινού Σχολείου.
Η μετακίνηση επιβαρύνει τους συμμετέχοντες.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την παρακάτω αίτηση πρόθεσης συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
Η παρούσα ανακοίνωση αφορά κυρίως στην εκδήλωση ενδιαφέροντος και στην πρόθεση συμμετοχής ώστε να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία για τη διεξαγωγή του θερινού σχολείου. Θα ακολουθήσει δεύτερη ανακοίνωση με αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα, τις δράσεις, καθώς και με άλλες χρήσιμες πληροφορίες.
Το Θερινό Σχολείο υλοποιείται χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Email address *
ΟΝΟΜΑ *
Your answer
ΕΠΙΘΕΤΟ *
Your answer
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ. *
Your answer
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ *
Your answer
ΑΡ. ΑΤΟΜΩΝ (γράψτε το συνολικό αριθμό της παρέας σας συμπεριλαμβανομένων των παιδιών) *
Required
ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑ *
Required
Γράψτε δράσεις-προτάσεις που κατά τη γνώμη σας θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.
Your answer
Γράψτε τυχόν δράσεις (εισηγήσεις,εργαστήρια κ.α) που θα μπορούσατε να παρουσιάσετε ώστε να εξεταστεί αν υπάρχει δυνατότητα να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.
Your answer
Γράψτε αν θα μπορούσατε να συνεισφέρετε στην Βραδινή Ζώνη Πολιτισμού. Εάν είστε π.χ. μουσικός, ηθοποιός, δάσκαλος παραδοσιακών χορών, ηχολήπτης κλπ, παρακαλούμε περιγράψτε τι θα μπορούσατε να κάνετε.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy