ÍRÁSKÉSZSÉG
Kedves Tanulónk!
Tudjuk, hogy van olyan gyermek köztetek, aki tud szépen és gyorsan írni, olyan is van, aki tud szépen írni, csak kicsit lassú, és olyan is lehet, aki gyorsan ír, de nem olyan szépen. Szeretnénk segíteni Neked és a Tanítódnak, hogy a megfelelő gyakorlás kiválasztásával a Te írásod megfelelő sebességű és szép legyen. Először írd rá a papír lapra a nevedet és az osztályodat! Ezután a számítógépen folytatjuk a munkát.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Kérlek írd ide a nevedet! *
Kérlek, hogy írd ide az osztályodat! (pl. 4.a) *
Kérlek, hogy jelöld be az iskoládat! *
A felmérésvezető utasítása szerint kezdd el következő szöveg másolását az előtted lévő papírlapra! A feladatra 5 percet kapsz. Próbálj szépen és gyorsan írni! A felmérésvezető fogja jelezni, ha lejárt az idő.
Nagyapóék a kertben uzsonnáztak. A gyerekek kérték nagyapót, mutasson valami csudálatosat.
― Mutatnék ― felelte nagyapó ―, de ti mindig azt mondjátok a végén, hogy amit mutattam, nincs rajta csudálkozni való. ― Hát csak mutasson valamit! ― Adjatok ide három szem cseresznyét! A gyerekek odateszik a cseresznyét a nagyapó elé az asztalra. ― No hát nézzétek: én itt ezt a három cseresznyét a szemetek előtt megeszem. Nézzétek meg jól, hogy milyen ez a három szem cseresznye, hogy aztán kicserélésre ne gondoljatok. Megnéztétek? ― Megnéztük. ― Hát megeszem. Utána azt mondom háromszor: kakukk! kakukk! kakukk! És a három szem cseresznye annak a kalapja alatt lesz, akinek akarjátok. S nagyapó megette a cseresznyét. ― Hát kinek a kalapja alatt legyen? A gyerekek mind a maguk nevét kiáltották. Végre, hogy így nem lehetett választani, megegyeztek abban, hogy Péternek a kalapja alá kerüljön. ― Gyere ide, Péter, hadd mondjam rád háromszor, hogy: kakukk! kakukk! kakukk! Péter odamegy.
― No, tedd fel a fejedre a kalapodat. Péter föltette. Nagyapó erre rákiált: kakukk! kakukk! kakukk! — Azzal lekapja Péter fejéről a kalapot és a maga fejére teszi. Így került a cseresznye Péter kalapja alá.
(Gárdonyi Géza: Cseresznye)
Szépen dolgoztál! Lejárt az idő.
Most keresd meg a következő képernyőn az utolsó szót, amit papír lapra írtál!  Írd fel magadnak a lapra (a neved alá), azt a számot, amelyet a képernyőn az általad leírt utolsó szó felett látsz!
Kérlek, hogy írd ide a papírlapra felírt számot! *
A feladatot sikeresen megoldottad. Köszönöm a munkádat!
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy