Jan Wiggerlezing 2022
Met behulp van onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de Jan Wiggerlezing op zaterdagmiddag 29 oktober om 14:30 in de Bloesemzaal van Huis te Breckelenkamp.

De tweede lezing wordt verzorgd door Evelyn Ligtenberg. Zij zal vertellen over haar onderzoek naar zeventiende- en achttiende-eeuwse pacht- en kasboeken.

Van diverse havezates in Overijssel zijn pacht- en kasboeken uit de zeventiende en achttiende eeuw overgeleverd. Officiële boekhoudregels waren er nog niet. De overgeleverde stukken zijn daardoor divers van aard. De op het eerste oog saaie en zich herhalende gegevens verbergen, voor wie de moeite neemt tussen de regels door te lezen, echter een schat aan informatie. Het levert informatie op over waar en van wie goederen gekocht werden, maar lichten ze soms een tipje van de sluier op over de relatie met de rentmeesters, pachters en dienstpersoneel. Wat zijn de mogelijkheden, maar ook onmogelijkheden van het werken met pacht- en kasboeken uit bovengenoemde periode van o.a. de huizen Schuilenburg, Rechteren, Wegdam en Herinckhave?

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00   Ontvangst met koffie en thee

14.30   Welkomstwoord

14.35   Inleiding door Conrad Gietman over adel in Overijssel

14.45   Lezing door Evelyn Ligtenberg

15.30   Optioneel: wandeling rond Breckelenkamp door Ben Olde Meierink 

16.00   Afsluitend drankje 

 De kosten voor de lezing zijn 12,50 voor leden; 15,00 voor niet-leden. 

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Voornaam *
Achternaam *
Aantal personen *
E-mailadres
Wij gebruiken het e-mailadres dat u hieronder doorgeeft om u op de hoogte te stellen van eventuele wijzigingen in het programma. Voor vragen of opmerking kunt u contact met ons opnemen via info@adelsgeschiedenis.nl .
E-mailadres *
Wilt u per e-mail op de hoogte worden gehouden over evenementen georganiseerd door de Werkgroep Adelsgeschiedenis? *
Deelnamekosten
De kosten voor het bijwonen van de lezing bedragen € 12,50 voor leden en €15,00 voor niet-leden. Uw aanmelding is pas definitief na overmaking van de entreeprijs. Wij verzoeken u de deelnamekosten over te maken op IBAN NL30 INGB 0006 5604 63 t.n.v. de Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis te Zwolle o.v.v. Jan Wiggerlezing 2022 + uw voor- en achternaam.
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy