Luleå Live + Du

I november i fjol genomfördes Luleå Live för första gången. Sällan har väl novemberkvällar i Luleå centrum varit så välkomnande och fyllda med musik, värme och kärlek.
Vi är glada att berätta att vi även i år den 11:e-12:e november får möjlighet att tillsammans med er göra Luleå centrum till Norrbottens Största musikscen. Förra året levererade 42 olika artister och band 47 spelningar på 12 olika spelplatser. 

Det första som vi behöver göra nu är att så snabbt som möjligt hitta ett antal centralt belägna platser som kan bli våra spelplatser. Vi siktar på att nå samma antal som i fjol, dvs tio stycken. Varför bara 10? För att kunna leverera ett bra och attraktivt program behöver vi begränsa antal scener. Spelningarna är av s.k showcase-format 30-45 min. De är alltså kortare än vid traditionella spelningar. Det innebär att du får en större rotation på din publik och alltså når fler individuella besökare än annars.

Vad innebär det att att vara en spelplats?
Vi bokar artister och levererar två akter per kväll fredag och lördag.
Speltider sätts i samråd med er.
Vi säkerställer att det finns ljud, ljus och tekniker till de spelningar. 
Vi marknadsför festivalen och spelningarna i våra traditionella kanaler, hemsida, facebook och press.
Samtliga spelplatser måste erbjuda entréfritt tillträde de aktuella kvällarna.

Behöver inte spelplatsen ansvara för något?
Jodå, det är viktigt att vi har ett gott samarbete för att allt ska flyta så smidigt som möjligt och bli en positiv upplevelse för både era gäster, era artister och därmed för er och för oss.

Ni ansvarar för att nödvändiga tillstånd är sökta och beviljade i god tid innan.
Ni säkerställer att ni har den personal ni behöver för att erbjuda en god service.
Ni utser en s.k venueansvarig. Det vill säga en platsansvarig som tar emot både ljudteknikern och artisterna när de kommer in till er. Ser till att de hittar rätt och får lite extra uppmärksamhet för att känna sig välkomna och trygga.

Hur fungerar det med bordsbokningar under festivalen?
Ni kan fortfarande emot förhandsbokningar till era bord, men inte före överenskommet datum. Vi vill gärna att det synkar med när vi presenterar årets artister.
Ni behöver även begränsa antalet bokningsbara bord så att en överenskommen volym lämnas obokad. Detta för att göra det möjligt för festivalbesökare att besöka er för att se sina favoriter. Följden blir att ni förhoppningsvis får en större rotation på dessa platser med en ökad försäljning som följd.

Vad kostar det att delta som spelplats?
Deltagande för de platser vi utser är helt kostnadsfritt. Utifrån de intressenmälningar vi får in kommer vi att välja ett lämpligt antal platser.

Kan man vara med även om man inte väljs ut
Ja! Det går alldeles utmärkt. Boka ert eget entréfria program med livemusik och kontakta oss så lyfter vi gärna in er i vårt program. Då Luleå Live genomfördes i fjol så fylldes centrum med musiktörstande människor. Det är ett synnerligen bra tillfälle finnas med i vårt program med egna bokningar. Det enda krav vi ställer är att ni inte tar entré samt att ni tillhandahåller material så att vi kan marknadsföra era bokningar.


Låter det intressant? Fyll i och skicka in formuläret nedan så återkommer vi med en återkoppling så snart som möjligt.


Har du frågor så är du välkommen att kontakta oss
Örjan Esensjö, 0920-45 49 54 orjan.esensjo@lulea.se 
Fredrika Johansson, 070-371 52 12 fredrikaj@gmail.com


Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Namn på ditt ställe *
Adress *
Telefon *
Hur många personer får vistas samtidigt i er lokal? *
Vilka öppettider har ni normalt fredag och lördag? *
Städning / avrustning *
Required
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy