Lär dig lyssna på podcast!

Alla pratar om poddar eller podcasts som det heter på engelska men vad är en podd egentligen? Du kanske har hört talas om eller redan lyssnat på nya SWEA-podden?

I den här föreläsningen får du lära dig lite mer om hur man lyssnar på poddar, Lyssnar man från datorn, padda eller är det bäst från telefonen och vad är skillnaderna? Och givetvis tipsar vi om de mest populära poddarna.
Vi kommer att gå igenom podd-lyssnande från grunden, så detta webbinarium passar både dig som inte lyssnat så mycket på poddar tidigare men även om du är en van "poddare" så finns det tips att hämta.

Vi får också höra Anna och Maria berätta om hur det går till att spela in avsnitt med SWEA-podden.
Kanske har du idéer om svensktalande kvinnor som du skulle vilja höra i SWEA-podden framöver - fyll i sista frågan nedan.


TID: tisdag 10 november kl 16.00 svensk tidDet finns numer över en miljon olika podcasts över världen eller poddar som vi brukar säga i Sverige. Och man kan lyssna på allt mellan himmel och jord. Sverige är ett av världens mest podd-täta land - ja, i Sverige lyssnar vi nästan mest på podcasts per person i hela världen.*

En podcast är lite som att lyssna på radio. Fast när du vill. Du som bor utomlands och lyssnar på tex P1 Sommar, lyssnar alltså redan på en podd, även om du kanske inte tänkte på det.
Man kan t.ex. lyssna på poddar via en podd-spelare i form av en app (applikation/program) i en smart-phone. Det kan vara t.ex. Spotify som du kanske redan har, där kan man prenumerera på nya avsnitt av poddar. Det kan också vara Apple podcasts, Google podcast, Acast eller andra appar. Ofta går det också att lyssna direkt på en hemsida.

Vi går igenom vad en podcast är och hur du kommer igång med att lyssna på poddar. Du får också lite tips på intressanta poddar att lyssna på, samt var du hittar fler som just du kommer att gilla.


Våra guider är Anna Bril, ansvarig för SWEA Internationals sociala medier och Swea i Stockholm och Maria Jacky, ena halvan av SWEA-podden, och tillika medlem av SWEA Rom.


* www.statista.comVälkommen!ANMÄL dig nedan - glöm inte klicka SKICKA - SEND!

Har du frågeställningar som du vill att vi tar upp under webbinariet, skriv dem gärna under sista frågan i anmälningsformuläret nedan.

Detta är ett webbinarium för Sweor som är betalande medlemmar.

Självklart så spelar vi in och delar en länk med alla anmälda efter webbinariet.Varmt välkommen!

SWEA International


Frågor?
Maila Anna Bril, Ansvarig Sociala Medier, Kommunikationskommittén, SWEA International
annabrilsm@gmail.com


Hur går det till?

Vi kommer att använda webbinarieverktyget Zoom. Du kommer att få en länk till webbinariet dagen innan, via email.
Om du av någon anledning inte får emejlet med länken till webbinariet så läggs den också ut samma dag i SWEA Världen på Facebook.

Håll utkik!
Förnamn *
Efternamn *
Email: *
Email (skriv din email igen, tack): *
SWEA Avdelning (skriv bara namnet på staden/landet, inte SWEA): *
Hur ofta lyssnar du podd/podcast? *
Required
Om du har funderingar eller frågor till Anna och Maria om podcasts eller förslag till SWEA-podden, så skriv dem gärna här:
Maria Jacky
Anna Bril
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy