Εργαστήριο Άλγεβρας 2016-2017. Τι θα σας ενδιέφερε;
Με αυτή την φόρμα θέλουμε να διερευνήσουμε τι θα σας ενδιέφερε να περιλαμβάνει στις δράσεις του το 2016-2017. Καταθέτουμε τρεις προτάσεις για σεμινάρια-ομάδες εργασίας που κατέθεσαν τα φετινά μέλη του εργαστηρίου αλλά έχουμε συμπεριλάβει και μία ανοικτή ερώτηση για άλλα θέματα που θα σας ενδιέφεραν.

ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΓΕΒΡΑ

Οι προσδοκίες, για τη βελτίωση της μάθησης της Άλγεβρας και της Γεωμετρίας από όλους τους μαθητές, που αναπτύχθηκαν με την εμφάνιση των ισχυρών υπολογιστικών συστημάτων εξακολουθούν και σήμερα να είναι επίκαιρες.

Τα ψηφιακά εργαλεία είναι πλέον εργαλεία σχεδιασμένα για να κάνει µε αυτά Μαθηματικά ο μαθητής, για να μπορεί ο εκπαιδευτικός να σχεδιάσει δραστηριότητες για τους μαθητές του, αλλά και να μπορεί να ασχοληθεί ο ίδιος µε τα μαθηματικά στο δικό του επιστημονικό επίπεδο. Ακόμα, τα ψηφιακά εργαλεία επιτρέπουν στον μαθητή και στον εκπαιδευτικό, να εκφράζει με αυτά τα μαθηματικά του νοήματα, να διερευνά και να πειραματίζεται με τα αντικείμενα της οθόνης του υπολογιστή του, να χειρίζεται δυναμικά τις συνδεδεμένες πολλαπλές αναπαραστάσεις και να υποστηρίζει την συνεργατική μάθηση και την επικοινωνία.

Τα παραπάνω θα απασχολήσουν τις εργασίες του Εργαστηρίου Άλγεβρας την νέα σχολική χρονιά. Οι δυνατότητες διδακτικής και μαθησιακής αξιοποίησης συγκεκριμένων ψηφιακών αλγεβρικών συστημάτων και η σχεδίαση και ανάπτυξη περιβαλλόντων μάθησης και των σχετικών σχεδίων διδασκαλίας με αυτά, θα αποτελέσουν το αντικείμενο
εργασίας του εργαστηρίου.
.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2000-2016

Στο σεμινάριο αυτό θα εξεταστούν όλα τα θέματα Πανελληνίων εξετάσεων των τελευταίων 17 ετών. Θα εξεταστούν τα Μαθηματικά που βρίσκονται πίσω από τα θέματα, ενδιαφέρουσες πληροφορίες και επεκτάσεις, δύσκολα ή λεπτά σημεία που προβληματίζουν βαθμολογητές και άλλα. Το εγχείρημα θα πλαισιωθεί με διαλέξεις σχετικές με μερικά ενδιαφέροντα σημεία των θεμάτων.
Παράλληλα θα εξεταστεί και το πρόβλημα της αναντιστοιχίας γνώσεων και δεξιοτήτων, ιδίως αλγεβρικών, που αποκομίζουν οι μαθητές στις τάξεις Α & Β και των απαιτήσεων των εξετάσεων.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Πέρα από τις οδηγίες που συμπεριλαμβάνονται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, στην πράξη καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με τη γραπτή αξιολόγηση των μαθητών μας, αφού απαντήσουμε σε μια σειρά από ερωτήματα όπως:

Ποιος ο ρόλος των πρόχειρων διαγωνισμάτων; Διαγνωστικά; Διαμορφωτικά;
Αξιολόγησης; «Εκφοβιστικά»;
Πόσο συχνά; Ποιας διάρκειας; Σε ποια έκταση ύλης;
Πώς επιμερίζονται οι βαθμοί; Ανάλογα με τη δυσκολία του ερωτήματος ή με γνώμονα την ενθάρρυνση του αδύνατου μαθητή και την αξιολόγηση της όποιας προόδου του;
Τα πρόχειρα διαγωνίσματα πώς συνδέονται με το τελικό;

Οι απαντήσεις κύρια θα προέλθουν από το υλικό που θα δημιουργήσουμε και ακολούθως θα δοκιμάσουμε στη τάξη. Ταυτόχρονα θα επιδιώξουμε να έχουμε την βοήθεια Μαθηματικών με θεωρητική κατάρτιση στο αντικείμενο.

Με ενδιαφέρει το ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΓΕΒΡΑ
Με ενδιαφέρει το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2000-2016
Με ενδιαφέρει το ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Περιγραφή:
Your answer
Αν θέλετε γράψτε το ονοματεπώνυμο σας
Your answer
Αν θέλετε γράψτε το e-mail σας για μελλοντικές ειδοποιήσεις.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms