Ακουστική οικολογία και εκπαιδευτική πράξη: Eργαστήρι εκπαίδευσης μέσω των τεχνών και της μουσικοαισθητηριακής εθνογραφίας με την Clare Hall
Εισηγήτρια: Clare Hall, Μουσικοπαιδαγωγός (PhD) με έμφαση στην εκπαίδευση μέσω των τεχνών.
Monash University, Αυστραλία.
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα: 15:00-20:00 (ώρα προσέλευσης - εγγραφές: 14:30-15:00)
Χώρος: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση. Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Θέμα: Πώς να γίνουμε ακουστικοί οικολόγοι μέσω της μουσικοαισθητηριακής εθνογραφίας

Δεν υπήρχε ποτέ πιο πριν μεγαλύτερη ανάγκη να συνδεθούμε μεταξύ μας και με τον κόσμο για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές περιβαλλοντικές, πολιτισμικές και κοινωνικές αλλαγές. Αυτή τη σύνδεση προάγει το συγκεκριμένο διαδραστικό εργαστήριο μέσα από την εξερεύνηση της σχέσης της ακουστικής οικολογίας και ηχητικής μάθησης με τη δημιουργική μουσική εκπαίδευση. Η αρχαία Ελληνική σοφία για τη βαθιά ακοή μας εμπνέει να ενσωματώσουμε τις γόνιμες ιδέες του Murray Schafer σχετικά με τον συντονισμό στο ηχητικό περιβάλλον και με την πρόσκληση της αισθητηριακής εθνογραφίας για μάθηση μέσω ήχου. Εστιάζοντας στην πολύ-αισθητηριακή ακρόαση με τα αυτιά, μάτια και σώματα, πειραματιζόμαστε με τρόπους να κινητοποιήσουμε τις δημιουργικές ηχητικές και κιναισθητικές αποκρίσεις των παιδιών στο περιβάλλον και μεταξύ τους. Με εργαλεία τα μουσικά παιχνίδια συντονιζόμαστε στην «ορχήστρα του σύμπαντος» για να βρούμε ιδιότητες και έννοιες μοιρασμένες σε χώρους, τόπους και τέχνες, προάγοντας διαθεματικούς τρόπους εργασίας για ολιστικές και εκφραστικές καλλιτεχνικές εμπειρίες και βιώματα για παιδιά και για όσους νιώθουν «παιδιά». Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φοράνε άνετα παπούτσια και ρούχα, και αν είναι εφικτό, να έχουν μαζί τους και ένα smartphone με ακουστικά.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής, εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, δασκάλους, νηπιαγωγούς και σε κάθε ενδιαφερόμενο στον χώρο της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και μουσικοπαιδαγωγικό υλικό.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οικονομική συμμετοχή:
Εγγραφή και πληρωμή* μέχρι και την Τεταρτη 4/12/19: 30€ (Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.-2019: 15€)
Πληρωμή από την Πέμπτη 5/12/19 και μετά: 40€ (Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.-2019: 20€)

* Η πληρωμή μπορεί να γίνει στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, τις μέρες και ώρες των δράσεων της ένωσης ή με κατάθεση στον λογαριασμό: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, Εθνική Τράπεζα, IBAN: GR06 0110 2230 0000 2234 8020 557 με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και : Εργαστήριο Hall. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής πληρωμής από άλλη τράπεζα, εκτός Εθνικής, παρακαλούμε να προσθέσετε 4 ευρώ στο ποσό που πληρώνετε, το οποίο αντιστοιχεί στην προμήθεια που κρατά η τράπεζα για τη συναλλαγή, και να γράψετε στο όνομα του αποδέκτη ολόκληρο το όνομα της Ένωσης, Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (και όχι Ε.Ε.Μ.Ε.).
Σας ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό.

Πληροφορίες: info@eeme.gr
www.eeme.gr
Επίθετο *
Your answer
Όνομα *
Your answer
e-mail *
Your answer
Τηλέφωνο
Your answer
Ιδιότητα *
Είστε μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε. (2019); *
Είστε μέλος της Χορωδίας της Ε.Ε.Μ.Ε. (2019); *
Από που ενημερωθήκατε για το Εργαστήριο; *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy