Cursos de Dansa Antiga 19-20: Informació i qüestionari d'inscripció
QUÈ ÉS?
Anomenem dansa antiga o històrica a aquella que van transmetre els mestres de dansa entre els segles XV i XVIII, aproximadament, i que ha arribat fins als nostres dies a través dels seus tractats i manuscrits, i de la tradició oral. La pràctica d’aquests estils ens aporta coneixements teòrics i pràctics (tant de música com de dansa) que poden completar el coneixement general que tinguem de la nostra pròpia història com a societat i com a cultura. Entendre d’on venim per entendre cap a on anem. Com tota activitat de dansa, també ens proporciona un gaudi personal i col·lectiu, una millora del domini del cos, de coordinació i consciència corporal, un treball rítmic i d'audició, etc.

QUI SOM?
Actualment, aquests cursos estan organitzats per Xuriach, companyia creada el 2009 i especialitzada en la recerca, interpretació i formació entorn a la dansa i la música del Renaixement i el Barroc. No oblidem que la proposta va néixer de la iniciativa de Joan Codina i de l'associació Sa Sargantana, acollits a la Casa Menorca, i que la Soledad Sánchez n'ha estat l'ànima viva també durant molt temps. La professora, des dels inicis i encara ara, és l'Anna Romaní.

A QUI VA DIRIGIT?
Destinat a aquelles persones que vulguin descobrir la dansa antiga, fent un treball amè però amb rigor. Aficionats a la dansa, músics, actors, cantants, professors d’art o d’història, mestres, públic en general, hi són convidats. No és necessari haver fet dansa prèviament, ja que el tipus de pedagogia permet tots els nivells.

COM FUNCIONA?
S'ofereix una classe d'1 hora de dansa del Renaixement i una classe d'1 hora de dansa del Barroc, una seguida de l'altra. El més recomanable és fer-les totes dues, perquè els coneixements d'una completen els de l'altra, però si hi ha alumnes que només poden inscriure's a una de les classes, també es pot cursar només un dels estils. La inscripció funciona per trimestres. Cada trimestre consta de 6 sessions, sempre en divendres (consultar les dates).
 
QUAN I ON?
Museu d'Història de Catalunya - Palau de Mar, Plaça de Pau Vila, 3, 08003 Barcelona

- CLASSE de dansa del Renaixement: 18:45 a 19:45

- CLASSE de dansa del Barroc: 19:45 a 20:45

ATENCIÓ!
Les places són limitades i es seguirà l'ordre d'inscripció i de pagament.

MÉS INFORMACIÓ:
Si teniu qualsevol dubte o problema, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través de: anna@xuriach.com

No dubteu en fer arribar la informació a tots aquells a qui cregueu que els pugui interessar!

Moltes gràcies!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Dansa del RENAIXEMENT - Contingut
Comencem formant un cercle agafats de les mans. Avancem cap a l’esquerra i tornem lleugerament cap a la dreta. Un Branle, una dansa de rotllana. Un simple vaivé, amb suspensió, però qui sap ornamentar? Pied en l’air, fleuret, marque talon... Branles per totes les edats, Pavanes i Allemandes per passejar, Gaillardes pels més agosarats i Voltes pels més descarats.

Introduirem els conceptes bàsics de la dansa antiga a través de les danses del francès Thoinot Arbeau (Orchesographie, 1589), però és possible que anem a fer una visita als italians, per tastar els seus ballets i baixes danses.
Dansa del BARROC - Contingut
Se senten uns talons que s’acosten, que s’aturen... Sona el frec de la roba, intuïm els plecs de la faldilla en una reverència... i el barret que s’encaixa amb la perruca... Courante per començar, i seguiran els Menuets, les Bourrées, les Gavottes, les Gigues i les Sarabandes. La parella es disposa a ballar i comença a desplaçar-se per la sala de forma simètrica i perfectament coordinada. Els recorreguts que fan dibuixen filigranes en l’espai, i el moviment dels braços, dels canells i dels dits embelleixen la figura en tot moment. Fan passos arrossegats, saltats amb lleugeresa, menuts, estilitzats, ornamentats… La Belle Danse, la dansa del barroc francès, va posar en moviment tota la cort de Versalles, Lluís XIV al capdavant, y Molière, Lully, Beauchamp…

Treballarem la dansa com un ornament i un embelliment de la manera d'estar i de caminar, basant-nos en les gairebé 500 coreografies que han quedat escrites en notació Beauchamp-Feuillet.
INFORMACIÓ DEL 1r. TRIMESTRE
DATES (6 sessions en divendres): setembre, octubre, novembre, desembre
*data de recuperació (en cas d'haver de fer algun canvi): novembre

PREU 1 classe (Renaixement o Barroc): 45 € al trimestre

PREU 2 classes (Renaixement i Barroc): 80 € al trimestre

PLACES: 16

Qualsevol dubte, consulta o suggeriment, poseu-vos en contacte amb nosaltres a: anna@xuriach.com.

INSCRIPCIÓ AL 1r. TRIMESTRE
Nom *
Cognoms *
Correu electrònic *
Número de telèfon de contacte *
preferiblement telèfon mòbil
A quina classe et vols apuntar? *
Ens dones el teu consentiment... *
Required
Com ens vas conèixer? *
Tens més dubtes o comentaris?
(p.e. tens problemes d'horaris, dubtes sobre els materials...)
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy