Inschrijving workshops Mentor2Work
Elke mentor krijgt de kans om 4 basisvormingen te volgen in je regio: startvorming, coachende vaardigheden, traject nieuwkomers en diversiteit. Deze 4 worden regelmatig gegeven in elke regio. Daarnaast zijn er extra workshops over wisselende thema's (onderaan). Kruis de workshops aan die je wil volgen, en klik op 'verzenden'. Het eerste half uur van elke workshop nemen we om samen een lichte maaltijd te eten. De juiste locaties krijg je later doorgestuurd.
Email address *
Voornaam *
Your answer
Familienaam *
Your answer
Startvorming: Wat is Mentor2Work? Wat is mentoring?
Wat is het doel van Mentor2Work? Wat is jouw rol als mentor? Hoe ziet het mentortraject er uit? Wat is de taakverdeling tussen de mentor en de regio coach? In de startvorming kom je alles te weten over Mentor2Work, mentorschap en hoe jij dit kan invullen. In deze interactieve vorming is er veel ruimte voor persoonlijke inbreng en uitwisseling.
Workshop Coachende vaardigheden
Hoe kan je een mentee goed coachen? Welk soort vragen en vaardigheden zijn van belang? Wat kan je doen om de mentee optimaal te versterken? In deze interactieve workshop leer je meer over coachende vaardigheden en gesprekstechnieken om de mentee beter te kunnen begeleiden. We oefenen op actief luisteren, de juiste vragen stellen, advies geven, … Uitwisseling en praktische oefeningen staan centraal.
Vorming traject nieuwkomers
We doen uit de doeken wat een nieuwkomer kan doormaken na aankomst in België: de diverse instanties waar hij/zij mee te maken krijgt, asielprocedure, verschillende verblijfsstatuten, op zoek gaan naar huisvesting en werk, ondersteuning door het OCMW, het inburgeringstraject, … Allerlei technische, wetgevende, praktische, sociale en emotionele aspecten van de trajecten die nieuwkomers afleggen, komen aan bod.
Workshop Diversiteit
In deze workshop leer je meer over diversiteit en interculturaliteit door uit te wisselen met andere mentoren vanuit je eigen ervaringen en vragen. De sessie wordt begeleid door Mireille Schepers van IC Consult. Mireille is een ervaringsdeskundige die workshops geeft over interculturele competenties aan grote bedrijven. Zij is ook mentor voor Mentor2Work!
De Gentse arbeidsmarkt: infosessie & uitwisseling
Wat zijn de huidige en toekomstige trends op de Gentse arbeidsmarkt? Welke bedrijven en sectoren zoeken mensen? Welke profielen en competenties zoeken ze? Welke jobkanalen en jobbeurzen zijn er in het Gentse? Hoe komt het eigenlijk dat er zoveel vacatures zijn, maar toch nog veel werkloosheid? Voor jou als mentor zijn dit razend interessante weetjes om je mentee nog beter te ondersteunen in de zoektocht naar werk. Astrid Faelens, coördinator-expert Dienst Werk van Stad Gent begeleidt deze sessie en beantwoordt al je vragen. Zij is mentor van Mentor2Work in Gent en al 18 jaar actief rond arbeidsmarkt, in uiteenlopende hoedanigheden (universitair onderzoeker, diversiteitsconsulent, afdelingshoofd bedrijvenwerking). Momenteel is Astrid helemaal ondersteboven van de ingrijpende veranderingen op de arbeidsmarkt en de vraag naar 21st century skillsIn een korte infosessie (40 minuten) krijg je een heel actueel beeld van de Gentse arbeidsmarkt, waarna er tijd is om uit te wisselen met andere mentoren onder het genot van een hapje en een drankje.
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service