Meetup: Digitalizacija društva kroz IoT - prijava
Kako Internet of Things digitalizuje društvo? Kako razviti IoT rešenja koja odgovaraju zahtevima budućnosti i koje mogućnosti postoje za njihov razvoj? Šta nam donose nove tehnologije povezivanja i gde je sve IoT našao primenu danas, a gde će biti u narednim decenijama?
O svemu ovome i generalnim trendovima u IoT-u, govoriće nam Jan Willem Smeenk, jedan od pionira modernih telekomunikacija i IoT-a. On je takođe bio suosnivač i investitor Booking.com, a bio je angažovan od strane holandske Vlade na projektu povezivanja Tanzanije na Internet. Jan je osnivač i CEO kompanije SODAQ koja proizvodi high-end rešenja za IoT, sa posebnim fokusom na Narrowband-IoT, gde su bili prva kompanija na svetu koja je ponudila razvoj hardvera za ovu tehnologiju. Janovo gostovanje omogućio je Švajcarski Preduzetnički Program – Swisscontact, koji obezbeđuje podršku organizacijama za razvoj preduzetništva u regionu i šire.

Na događaju će biti i zvanično lansirano takmičenje “Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo!” za najbolja IoT rešenja. Ovo takmičenje zajedno organizuju Vip mobile i ICT Hub, uz pomoć Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, fondacije Fridrih Nauman, kao i kompanije Nokia i MikroElektronika.
Agenda:
17:30 – okupljanje gostiju
18:00 – dobrodošlica, pozdravne reči organizatora:
– Natali Delić, CTO @ Vip mobile
– Kosta Andrić, direktor @ ICT Hub
18:30 – predavanje Jan Willem Smeenka na temu digitalizacije društva kroz IoT
18:15 – Q&A sesija
19:30 – obraćanja partnera projekta Elektrotehnički fakultet, fondacija Fridrih Nauman, Nokia, Mikroelektronika
19:45 – detaljan opis takmičenja “Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo!”
20:00 – Q&A sesija
20:15 – druženje uz posluženje

Prijave za takmičenje će biti zvanično otvorene na ovom događaju, dok će konkurs biti otvoren do kraja septembra, a tražiće se celovita IoT rešenja. Deset odabranih timova će ući u tromesečni program obuke i mentorstva, dok će svakom timu biti obezbeđena oprema u vrednosti od 500 evra, pristup dvema razvojnim laboratorijama, kao i prva Living Lab laboratorija za testiranje rešenja u realnim uslovima. Nagradni fond od 10.000 evra će biti podeljen između tri najbolja rešenja na finalu planiranom za drugu polovinu januara 2019. godine, dok prvoplasirani tim očekuje i nagradno putovanje u Finsku.

Registracija je obavezna preko forme.
Mesta su ograničena!

Datum: sreda, 29. avgust
Vreme: 18:00
Lokacija: ICT Hub, Kralja Milana 10 (ulaz sa stepeništa iz Kosovke devojke)
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ime i prezime *
E-mail adresa *
Organizacija *
Da li radiš na IoT projektu ili imaš ideju za IoT projekat? *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of ICT Hub. Report Abuse