"Ett litet spel om medarbetarskap" Certifierad spelledare
Här anmäler du dig till vårens viktigaste datum när det kommer till medarbetarutveckling och organisationsutveckling. Men först lite information och inspiration. Har du redan bestämt dig och vill gå vidare till anmälan så kan du gå vidare till avsnitt 2 i formuläret.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Lite om medarbetarskap, spelet, samt utbildningen till spelledare.
Här kan du som ännu inte läst "En liten bok om medarbetarskap" få en liten inblick i vad medarbetarskap är och varför det är så oerhört viktigt.
Om spelet
Ett litet spel om medarbetarskap har sitt ursprung i boken En liten bok om medarbetarskap av Stefan Söderfjäll och Christopher Svensson och i HUR-spelet, ett spel framtaget av Prestationsbyrån i syfte att synliggöra och utveckla goda beteenden med utgångspunkt i individ, organisation, team och ledarskap. HUR-spelet har med stor framgång spelats av alltifrån stora börsnoterade bolag, till mindre och mellanstora företag, landsting och kommuner. Medarbetarskapsspelet har formen av ett klassiskt sällskapsspel som de allra flesta kan känna igen sig i. Boken anger den teoretiska ramen och spelet blir arenan där man tillsammans utforskar de egna förutsättningarna för det goda medarbetarskapet utifrån den specifika arbetsmiljö där man verkar. Genom spelpedagogik kan ni på ett lustfyllt sätt engagera medarbetare och låta dem vara delaktiga i företagets och organisationens utveckling utifrån perspektivet medarbetarskap. Spelet tar deltagarna direkt in i lösningsfokus på ett positivt sätt och man får bidra med kunskap som många gånger inte en ledning eller en chef har. Resultatet blir en typ av behovsinventering som visar vad medarbetarna behöver för att vara goda medarbetare. Medarbetarnas bidrag i spelet blir således en feed forward till ledning och chefer att ta ställning till och man kan sedan välja att agera på de punkter och områden som är viktiga. Spelet fungerar som en motivationshöjare för de som deltar och spelets hjärta, Bästa sättet, tar upp dilemman och knepiga vardagsnära situationer som kan uppstå på arbetsplatsen. Att spela innebär att medarbetarna gemensamt tar avstamp i vardagliga dilemman och förflyttar sig hela vägen till att landa i lösningar samt vilka beteenden som krävs för att nå dessa lösningar och ett nytt önskvärt läge- något som kanske i vanliga fall tar flera sittningar, möten och utvecklande workshops. Genom spelpedagogiken kan organisationer nå fram till konkreta förslag och lösningar och synliggöra utvecklingsområden på ett engagerat och resurseffektivt sätt.
Spelet går att spela på plats i ett rum och även digitalt.
Spelet
Spelledarutbildningen - innehåll & omfattning
Utbildningen syftar till att du i din yrkesroll skall kunna använda spelet som en del i din yrkesutövning. Vi har erfarenhet av att spela allt ifrån ett spelbord med 4-6 personer, till att spela i storsamling med 5-700 personer samtidigt.

I utbildningspaketet ingår:
- 1 spel för 6 personer. (Planerar du och din verksamhet större satsningar så kan givetvis spel köpas separat och du som certifierad konsult står för kvalitetssäkringen. Skulle det handla om en stor men tillfällig storsamling så kan spel också hyras för dessa tillfällen så att vi sparar på naturens resurser.)

- Pedagogiskt material för att inspirera och utbilda om mederbetarskap till medarbetare, chefer och beslutsfattare. Powerpoints, inspelade videoföreläsningar

- Lathundar och checklistor inför, under och efter spelgenomförandet

- En liten bok om medarbetarskap

°Utbildningen genomförs via videoseminarier och e-learning kombinerat med eget arbete. Räkna med egenstudier på ca 10 timmar och lärarledda workshops på sammanlagt 8 timmar. Därutöver skall du för att erhålla certifiering spela en omgång med minst en grupp om 4-6 personer. Du avslutar utbildningen genom att skriva en rapport om detta samt dina reflektioner kring arbetet utifrån frågor som presenteras under utbildningen.

Er investering
Utbildningspaket enligt ovan och certifiering 9100kr ex moms enligt beskrivningen ovan. I detta ingår också en sammanställning av analysen från ditt första spelresultat samt givetvis den support du behöver för att nå framgång.
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Prestationsbyrån Europa AB. Report Abuse