ART & PLAY - Atelier de Fitness Cetățenesc Pentru Adolescenți & Părinți
Salutare!

Ai ajuns aici pentru că vrei să faci o înscriere la Atelierul de Fitness Cetățenesc pentru adolescenți și părinți. Acest atelier face parte din secțiunea de dezvoltare comunitară, dedicată locuitorilor din Alexandria, din cadrul Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, ediția 14.

Pentru a procesa înscrierea la Atelierele Art & Play, vom avea nevoie de câteva informații cu caracter personal ( nume, număr de telefon, adresa de e-mail). Vom folosi aceste informații exclusiv pentru a asigura comunicarea cu participanții la ateliere, în vederea comunicării unor informații importante pentru buna desfăurare a activităților Art & Play.

Organizația: Funky Citizens
Traineri: Anabella Costache, Andrei Bulearca
Data: 10 august
Participanți: adolescenți și părinți - 14-19 ani & 40+ani
Ore: 16:00 - 18:00
Locuri disponibile: max 16 participanți
Locație: Clubul Pensionarilor (Casa de Cultură)

***

Atelier de fitness cetățenesc pentru adolescenți și părinți

Atelierul abordează nevoia de educație civică, adică de a cunoaște cum funcționează societatea în care trăim, dintr-o perspectivă intergenerațională. Cu toții ne dorim o societate mai justă, însă știm oare să colaborăm pentru binele comun? Ce păstrăm de la generațiile anterioare și ce învățăm de la cei mai tineri când vine vorba de implicare civică?

În prima parte a atelierului punem bazele teoretice pentru a ajunge la un numitor comun: ce trebuie să știm despre principalele instituții, care sunt pârghiile cetățenilor într-un stat democratic și cum ar trebui să ne raportăm la aleșii noștri? Învățăm împreună bazele antrenamentului, vorbind despre: Parlamentul României, Guvernul, Președintele și autoritățile locale.

Civismul e ca un mușchi: trebuie antrenat constant pentru a nu se atrofia. Ne informăm în legătură cu atribuțiile fiecărei instituții, învățăm despre activitatea lor și despre cum pot fi trași la răspundere cei care nu își fac treaba bine. Iar la final ne jucăm. Dacă ai fi primar pentru o zi, ce ai face? Dar activist? Ne punem în pielea lor și încercăm să găsim soluții împreună pentru a ne da seama ce înseamnă, de fapt implicarea civică și care e rolul indivizilor atunci când nu sunt la job. La final, pornind de la experiența jocului, discutăm despre mecanismele și importanța implicării civice.

Prenumele participantului la atelier (ex: Maria) *
Your answer
Numele de familie al participantului la atelier (ex: Popescu) *
Your answer
Numărul de telefon al participantului: *
Your answer
Adresa de e-mail a participantului: *
Your answer
Vârsta participantului la atelier (ani împliniți) *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Ideo Ideis. Report Abuse