Webinar Duurzaam beleggen - dinsdag 06/10 19u00
Siem de Ruijter is verbonden aan Hogeschool UC Leuven-Limburg en doceert al meer dan 15 jaar vakken rond beleggen. Hij werkte eerder als relatiebeheerder beleggen bij Bacob Bank. In 2016 schreef hij mee aan het boek ‘Ethisch beleggen is voor iedereen’ dat is verschenen bij Lannoo Campus. Hij is betrokken bij een aantal projecten rond duurzaam beleggen, en wil daarmee iedereen aan het duurzaam beleggen krijgen.

In het webinar komen 4 topics aan bod:

- Waarom is duurzaamheid belangrijk voor u als belegger? We zien grote veranderingen bij consumenten, (institutionele) beleggers en bedrijven. Dit biedt bedreigingen maar ook heel wat kansen.
- Welke zijn de misverstanden rond duurzaam sparen en beleggen? Vaak wordt gedacht dat duurzaam belegger minder opbrengt, onderzoek toont alvast aan van niet. En is er wel vraag naar duurzame beleggingen, of is het eerder een trend die snel zal overwaaien.
- Hoe pakken beleggingsfondsen duurzaam beleggen aan? We onderscheiden 7 strategieën die banken hanteren om duurzaam te gaan beleggen. ‘Exclusion’ wil zeggen dat men niet gaat beleggen in bepaalde bedrijven en activiteiten, zoals wapens, tabak of kernenergie. Bij ‘best-in-class’ gaat men in elke sector kiezen voor die bedrijven die het best scoren op het vlak van duurzaamheid.
- Hoe kan ik zelf duurzaam gaan beleggen? Waar kan ik betrouwbare informatie vinden, zijn er bepaalde labels die mij kunnen helpen en welke beleggingsproducten bestaan er allemaal.

Praktisch:
- Webinar zal doorgaan via Zoom. De link wordt de dag zelf naar je doorgemaild.
- Webinar start om 19u00
Naam en Voornaam *
E-mailadres *
School/organisatie *
Ben je al lid van VLEW? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy