Kampeerfestival Natuurlijk Samenleven (4 - 24 augustus)
Huidig deelnemers overzicht in wording:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTMrCuBCMdJ7W0vu3UiNXxKrqY410G-jO4ymAbru91KtbbB2al5MkOohtCl3KGpEh1MuDSnALfEYNe9/pubhtml?gid=1618690561&single=true

"Gather2Gether" is de onderliggende toon van deze samen kamperen week. Een festival - campeer feel, in het bos, bij een meertje. Samenleven ervaren, samenleving(s)vormen uitproberen. Er lijkt een groeiende behoefte in de samenleving tot het (her)verbinden van samenleef vormen. De oude modellen zijn tijdens de individualisatie 'gebroken', nieuwe modellen zijn nog in uitvinding. Stammen, tribes, grootfamilie... Tijdens het kamperen willen we 'die andere samenleving' (be)leven en visies, ervaringen delen. Maar ook mensen vinden met wie een 'click' is waarmee in de toekomst mogelijk iets opgebouwd kan worden. Dus breng vooral vrienden/kennissen mee, met wie je een dergelijke click verder wilt verkennen! Wie weet wat er in het bos ontstaat... Dat kan op 1 locatie zijn, of dat mensen een groep/netwerk vormen over heel Nederland heen. We zijn iets aan het uitvinden, dat nog niet eerder bestond...

"It takes a village to raise a child... but where is my village in the city?" Een 'noodkreet' van een moeder in een stad.
www.mother.ly/life/in-the-absence-of-the-village-mothers-struggle-most
Er lijken veel mensen met eenzaamheid te worstelen, maar ook mensen die 'goed in hun vel' zitten lijken meer en meer te verlangen naar meer samenleven.

TIJD & KOSTEN
Er zijn drie week episodes, van zaterdag en met zaterdag. Je kunt je per week inschrijven. Je hoeft niet alle dagen te komen. De 1e twee weken kennen een weekinschrijvingsmodel. De laatste week kun je je alleen per overnachting inschrijven. Ook in de tussenliggende weekeinden kun je je los inschrijven (vrijdag op zaterdag en/of zaterdag op zondag). De kosten bedragen 70 euro voor een week, of 11 euro voor een losse overnachting, indien je je inschrijfgeld voor 1 juli 2018 overmaakt. Vanaf dan zijn de bedragen 80 euro respectievelijk 12 euro.
Een reden dat de eerste twee weken een 'vaste periode' kennen doordeweeks, is dat in die periode er een 'bubble' van rust ontstaat en mensen samen iets met elkaar kunnen opbouwen.

Kinderen krijgen 50% korting. Kinderen van 0 tot 2 jaar kunnen gratis mee.

Zodra je je inschrijfgeld overgemaakt hebt, is je inschrijving definitief. Mocht het event onverhoopt niet doorgaan, dan krijg je in principe je gehele inschrijfbedrag terug.

IDEE VAN DE CAMPS
Een open source samenzijn, waarin elke deelnemer onderdeel is van het totaal. Vanuit ongedwongenheid en vanuit zin.

'Native' als 'aangepast aan een natuurlijke omgeving': ons zelf en de samenleving een stap dichter brengen bij de natuur en onze natuur. Met behoud van het goede... Gedurende week willen we stilstaan bij samenleving in al haar lagen. Inclusief economie in nieuwe tijds-zin. Zonder dat dit uitmondt in 'rationele lectures'. En wat eenieders plaats daar in kan zijn 'find your gift'.

Kinderen zijn welkom, 'senioren' ook (drie generatie principe). Er bestaat de intentie om een 'children village' vorm te geven op het veld, waarbij deelnemers gezamenlijk kinderen begeleiden (voor wie dat wil). 'We erven de wereld van onze kinderen', en willen daarom hun stem leidend laten zijn.

Er is een sacred fire. Gedurende de week kunnen er diverse ceremonies gehouden worden gekoppeld aan de elementen, gedragen vanuit de groep. Er is ruimte voor verbinding maken met jezelf, elkaar en de natuur. Er is ruimte voor muziek, expressie en creatie. In principe is er elke dag om 11:00 een -niet verplichte- council. De 'praktische-checkin'. 1 ronde voor praktische zaken, en om je 'mood' te delen. De groep wordt uitgenodigd zelf specifieke councils te houden op thema's die leven, met de mensen voor wie dat op dat moment leeft.

We leven in 'instant community' stijl. Mensen vormen gezinnen, gezinnen vormen een family. Eenieder wordt gevraagd zelf zijn of haar tent mee te nemen alsmede kookgerei. Wie wil kan samen koken en eten. Organische vorming. In onderlinge afstemming wordt er eten ingekocht, of wie weet wel middels 'wildplukken' (met mate) uit de omgeving verzameld. In het kader van de 'hand naar de natuur zetten' in plaats van 'de natuur naar de hand'.

Het maximaal aantal deelnemers is indicatief 25 personen, exclusief de kinderen.

We verblijven op een groepskampeer terrein 'Uteringskamp' in Drenthe, van Staatsbosbeheer. Huisdieren staat staatsbosbeheer, m.u.v. geleidehonden, niet toe. Een campers of caravan kan, waarbij gezegd wordt dat de voorkeur gegeven wordt aan tenten, tarps, etc.

Alcohol, tabak, vlees, etc.: De intentie is deze week zo 'zuiver' mogelijk te houden. Deelnemers wordt uitgenodigd geen alcohol te nuttigen gedurende de week of andere 'middelen' te gebruiken. We vragen om het eventuele roken buiten het veld te doen.

Enkele andere ingrediënten:
* Idealiter kunnen mensen die dat willen met kinderen een aantal dagen een paar uur werken, waarbij we samen voor de kinderen zorgen. Wie weet kunnen we wel een 'tijdelijke rode tent' neerzetten (sisterhood). En een blauwe voor de mannen?;-) En beide kunnen voor de kinderen zorgen overigens.
* 'Home' (nature) schooling, groupwise of individueel: Welkom! #Playducation;-)
* Computer- en smartphone gebruik: Los van het maken van foto's, houdt de apparaten in de tent of liefst uit. Wil je werken, dan is misschien het terras bij het meertje (vlakbij) een beste optie. Of in je tent.
* Foto's / films - beslotenheid / veiligheid: De omgangsvorm is dat er foto's en filmpjes gemaakt kunnen worden voor eigen gebruik. Wil je deze delen, stem dan vooraf af met iedereen die in beeld is, of breng dat in de council in.
* Elke zondag is het het idee om een 'bazaar' te houden: Je kunt boeken of kleding doorgeven. Of zelfgemaakte creaties verkopen. Verwacht geen grote stroom bezoekers, maar wellicht wel mensen met 'affiniteit'...
* Elektriciteit: Er is gezamenlijk 1 oplaadpunt bij de douche / toilet ruimte (50 meter lopen), met beperkte capaciteit. Mocht je een solar-lader hebben, breng die dan evt. mee!

Voor de Facebook gebruikers:
* Like evt deze pagina: www.facebook.com/Native-Nature-Flowcamp-534250653601857
* Er wordt per week een afgeschermd Facebook event aangemaakt, waarvoor je uitgenodigd wordt zodra je je inschrijft.

ORGANISATIE
De werving van deelnemers, en het organiseren van de campepisodes ligt in handen van CampsCompany (Iwanjka Geerdink). De dagelijkse gang van zaken ligt in handen van deelnemers zelf. Er wordt een groepsevenement verzekering afgesloten. Elke week wordt in ieder geval 1 workshop aangeboden 'Ervaringen in Transitie', gehost door Iwanjka. Waarin hij zijn ervaringen van de afgelopen 10 jaar deelt, en waar in enkele spreekstok rondes deelnemers hun situatie, vraag en inspiratie kunnen delen. Er wordt een kleine winst gemaakt na afdracht aan staatsbosbeheer, dat geld wordt gebruikt om de camp edities duurzaam te organiseren (promotie / website / organisatie / btw afdracht) en betreft de kosten voor de groepsongevallenverzekering.

Vriendelijke en positieve groet, Iwanjka,
Mede namens het bredere dragers team,
www.transitieportaal.nl - www.iwanjka.com - contact: iwanjka@gmail.com

Periode *
Required
Losse overnachtingen
Je hoeft uiteraard niet losse overnachtingen te markeren indien je hierboven in die periode een weekverblijf aangegeven hebt. Bij 5 of meer losse nachten is de prijs niet 11 maar 10 euro per nacht. (indien je voor 1 juli het bedrag overmaakt).
Naam *
Your answer
Emailadres *
Your answer
Breng je kinderen mee, zo ja hoeveel?
Het betreft hier alleen kinderen in de leeftijd 3-17 jaar. Laat in het 'opmerkingen' veld s.v.p. weten of je ook 0-2 jarigen meeneemt. (welkom!)
Your answer
Breng je andere volwassenen mee, zo ja wat zijn hun namen?
(Zij kunnen zich ook zelf los inschrijven)
Your answer
Waarschijnlijkheid dat je komt / op de hoogte blijven *
(als je 'heel waarschijnlijk' of 'misschien' aanvinkt blijf je in principe sowieso op de hoogte voor een eventueel volgend event, idem als je op het facebook event 'interested' of 'going' aanvinkt). Wil je later de kans dat je komt aanpassen, stuur dan even een email aan iwanjka@gmail.com
Delen gegevens is okay
Ja. Het helpt als andere mensen kunnen zien wie er komt. Met name voor mensen met kinderen. Maar dit is niet verplicht... (we maken de komende weken een overzichtje met mensen die (willen) komen en het okay vinden dat dat gedeeld wordt).
Opmerkingen / vragen
Bijvoorbeeld als je een bepaalde 'gave' wilt delen, een bepaalde workshop wilt doen, of iets met de kinderen, ervaring hebt met homeschooling, etc. Je kunt hier ook aangeven of je kinderen in de leeftijd 0-2 jaar meebrengt.
Your answer
Impressie van het 2018 camp...
Share care...
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service