IT-utbildningar grundskolan ht 19
IT-utbildningar grundskolan ht 19
Vi erbjuder ett antal utbildningar kring IT och lärande som riktar sig mot pedagoger i Varbergs kommunala grundskolor. Arrangeras lokalt i Varberg under ht 19. Du kan anmäla dig till en eller flera utbildningar.

Frågor:
magnus.lindblad@varberg.se eller christian.lorentzen@varberg.se
Namn *
Your answer
Skola *
Your answer
Mailadress *
Your answer
​​Google Certified Educator​
​Ett erbjudande om att certifiera sig till ​GoogleCertified Educator​. Omfattar tre tillfällen där det sista är provtillfället.
Läs mer om cerftifiering här https://teachercenter.withgoogle.com/certification_level1
​​Google Certified Educator​
G Suite Classroom
​För dig som har lite koll på G Suite men inte riktigt har kommit igång med Classroom.
G Suite Classroom
Ny på Mac
För dig som är ny på Mac eller känner att du vill lära dig mer om de grundläggande funktionerna i din Mac-dator.
Ny på Mac
iPad grundkurs åk 1-9
Få koll på din iPad! Grundläggande genomgång av funktioner och möjligheter. Vi går igenom enkel felsökning, apphantering, kamera, enkel bildredigering, mail, Onedrive och praktiska inställningar.
iPad grundkurs åk 1-9
Minecraft EDU åk 1-9 ​
Minecraft ​anpassat till undervisning! E​n spelbaserad inlärningsplattform med inriktning mot användning i klassrummet. Finns nu som app till iPad. ​Grund och fortsättningskurs. Mer om Minecraft education >>>https://education.minecraft.net/
Minecraft EDU åk 1-9 ​
Programmering åk 1-3
Utifrån förändringar i styrdokumenten prövar vi på olika sätt att introducera programmering i de yngre årskurserna, både analogt och digitalt. Vi kommer att testa Blue-Bot och Lego WeDo samt några appar som lämpar sig i de yngre årskurserna.
Programmering åk 1-3
Programmering åk 4-6
Utifrån förändringar i styrdokumenten prövar vi på olika sätt att introducera programmering, både analogt och digitalt. Vi kommer att testa Scratch 3.0, Micro:bit samt några appar som lämpar sig i åk 4-6.
Programmering åk 4-6
Scratch grundkurs åk 4-9
​Med programmeringsspråket ​Scratch ​kan eleverna programmera egna interaktiva berättelser, spel och animationer. Fungerar nu fullt ut på iPad.
Scratch grundkurs åk 4-9
Scratch Jr grundkurs åk F-3 ​
ScratchJr ​är en gratisapp för iPad och är inspirerat av programmeringsspråket Scratch. Perfekt som en introduktion i programmering för de yngre eleverna.
Scratch Jr grundkurs åk F-3 ​
Lego Wedo 2.0 åk 1-6 ​
Utbildning i LEGO WeDo 2.0. Grundläggande genomgång samt workshop där du får lösa problem kopplade till naturvetenskap, matematik och teknik, direkt användbara i din undervisning. Lego Wedo i klassuppsättning finns att låna centralt om ni inte har eget på skolan.
Lego Wedo 2.0 åk 1-6 ​
Micro:bit grundkurs åk 4-9 ​
Grundläggande genomgång och praktiskt testande av Micro:bit som är en programmeringsbar mikrokontroller speciellt utvecklad för att användas i skolan. Micro:bit är utrustad med LED-matris, programmerbara knappar, accelerometer, ljus- och temperaturmätare samt kompass. Programmering sker via webbläsare på iPad eller dator.
Micro:bit grundkurs åk 4-9 ​
Teknik Microbit + elektronik åk 7-9 ​
Med hjälp av tillbehören i Inventors kit kikar vi på hur du kan jobba med programmering och elektronik. Programmering sker via webbläsare på iPad eller dator. Vid dessa tillfällen kan du antingen jobba med gemensamma uppgifter eller ta med dig ett eget projekt och jobba vidare om du varit med förut.
Teknik Microbit + elektronik åk 7-9 ​
Programmering i matematikämnet åk 7-9 ​
I samarbete med gymnasielärare i Varberg fortsätter vi arbetet kring programmering i matematik. Två tillfällen erbjuds under hösten där vi repeterar grunderna vid det första tillfället och vid andra tillfället erbjuds både grundkurs och fördjupning.Vi kommer att programmera i det textbaserade programspråket Python.
Programmering i matematikämnet åk 7-9 ​
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Varbergs Kommun Utbildning. Report Abuse - Terms of Service