CICLE DE DEBATS: EL MODEL LINGÜÍSTIC DEL SISTEMA EDUCATIU A DEBAT
Ara fa 4 anys, concretament el novembre de 2014, CCOO van generar espais de reflexió dins les VIII Jornades de Normalització Lingüística, convocades per les CCOO de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, que amb el títol "Viure en català sense cap retallada" vam reflexionar sobre la llengua catalana sota la premissa que normalitzar-ne l'ús és un dret de ciutadania.
Fa pocs dies que el Departament d'Ensenyament va fer una presentació pública del que serà el model lingüístic del Sistema educatiu de Catalunya.
CCOO lamentem que aquest model no s'hagi compartit i debatut entre el conjunt d'agents educatius.
Per aquest motiu reprenem el debat que vam fer ara fa 4 anys, organitzant un cicle de debats descentralitzats sobre aquest document que ha elaborat el Departament d'Ensenyament.
A CCOO Educació entenem que tota la comunitat educativa comparteix l'objectiu que la diversitat a la nostra escola sigui un patrimoni a protegir. Aquesta diversitat no ha de ser cap obstacle per a la cohesió social i des dels anys 80 el nostre sindicat i altres agents educatius hem apostat per un sistema "d'immersió" amb un doble objectiu: assegurar la competència lingüística de l'alumnat en les dues llengües cooficial i evitar qualsevol mena de segregació per motius d'idioma. Aquest sistema ha demostrat un grau d'eficiència i consens prou alt, i al mateix temps, els 30 anys transcorreguts han incorporat altres factors a tenir en compte, fonamentalment derivats de les noves migracions i de la creixent globalització.

Amb la presència de:

Barcelona:
- Anna Camps, Catedràtica emèrita de Didàctica de la Llengua. És mestra, llicenciada en Pedagogia i en Filologia romànica i Doctora en Psicologia
- Pilar Gargallo, mestra, presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRC).
-Marina Gay, Enginyera de camins, membre de la comissió d’educació i de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural
- Josep Bargalló, llicenciat en filologia catalana, catedràtic de secundària i conseller d'Ensenyament.

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=rFHEqxjCB1g

Girona:
- Josep Maria Serra, Doctor en Psicologia, Professor de Psicologia evolutiva, autor de recerques sobre educació plurilingüe i cohesió social i en la formació del professorat. Actualment és el Vicerector de Docència i Planificació Acadèmica de la UdG.
- Margarida Flagàs, mestra i professora de Didàctica de la Llengua a la UdG, representant de MRP a Girona.
- Mónica Pereña, Llicenciada en filologia catalana, sub-directora general de Llengua i Plurilingüisme al Departament d'Ensenyament.
- Victoria Saget, mestra jubilada, representant d'OMNIUM Girona.

Si vols assistir a alguns d'aquests debats, indica les teves dades personals
Nom i Cognoms *
Your answer
Correu electrònic de contacte *
D'aquesta manera t'enviarem la documentació que es generi, així com podrem avisar-te si hi ha algun canvi d'última hora.
Your answer
A quin debat assistiràs? *
Required
Recorda de clicar "Envia" perquè ens arribi la teva informació
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of CCOO Catalunya. Report Abuse - Terms of Service